واقعیتهایی از سرآغاز حیات
«سرآغاز حیات، آنچه همه باید بدانیم» نوشته دیوید ویلسون از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است، این کتاب کتابی علمی برای خواننده عام است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات ققنوس کتاب «سرآغاز حیات» نوشته دیوید ویلسون دیمر را با ترجمه اقبال جاسمی منتشر و روانه بازار نشر کرد.
در معرفی این کتاب آمده است: دانشمندان در مطالعه سرآغاز حیات به دنبال مناطقی از زمین فعلی هستند که مشابه زمین اولیه در حدود چهارمیلیارد سال پیشهایی در مریخ وجود دارد که ممکن است در گذشته ازاست. مکان حیات برخوردار بوده باشند، یا همین اکنون ممکن است در برخی نواحی جهان حیات به نحوی آغاز شده یا در حال شکوفایی باشد. شرایط محیطی در زمین اولیه بسیار خشن بود و برخوردهای پی در پی شهاب سنگها و دنبالهدارها و فورانهای عظیم آتشفشانی و تغییرات شدید دمایی امری کاملا عادی بود. بنابراین اشکال اولیه حیات ممکناست به نحوی از این وضعیت سخت جان سالم به در برده باشند.»
کتاب حاضر در سه فصل تدوین شده که، به ترتیب زمانی در تاریخ زمین، به شواهد موجود در هر فرضیه ممکن ِ سرآغاز حیات میپردازد. فصل اول به امکاناتی میپردازد که اکنون نیز در کهکشان ما برای پشتیبانی از حیات موجودند. فصل دوم برخی طرحهای موجود در زمینه پیدایش حیات را مرور میکند و به نقاط ضعف و قوت آنها میپردازد. سپس نحوه تشکیل اولین ساختارهای شبهسلولی را برای خواننده ترسیم میکند. فصل سوم به مسائلی میپردازد که هنوز کشف نکردهایم، ولی ممکن است با یافتن پاسخ آنها قطعات اصلی پازل حیات را کنار هم قرار دهیم.
نویسنده خود درباره محتوای 3 فصل کتاب مینویسد: در فصل اول با عنوان «چگونه اجزای یک سیاره قابل سکونت را سرهمبندی کنیم»، تاریخچه عناصر بیوژنیک یا زیستزا را از منشأ آنها در ستارهها گرفته تا نحوه تحویل آنها به زمین و سایر سیارات قابل سکونت در کهکشان راه شیری ردیابی میکنیم.
فصل دوم، «از غیر زنده تا تقریبا زنده» توضیح میدهد که چگونه مولکولهای عالی ساده در طول زمان پیچیدهتر شدند و در نهایت به شکل ساختارهایی سرهم بندی میشوند که تقریباً زنده هستند، اما نه به طور کامل.
فصل سوم، «آنچه هنوز کشف نکردهایم» نام دارد و به سوالاتی میپردازد که تاکنون بی پاسخ ماندهاند یعنی زمانی که بخواهیم بفهمیم ساختارهای ملکولی که کاملاً زندهاند چگونه به کاملاً زنده تبدیل میشوند، اگرچه ما هرگز با قاطعیت کامل نخواهیم فهمید که حیات چگونه آغاز شد. به نظر میرسد ممکن است در آینده بفهمیم که حیات چگونه میتواند در یک سیاره قابل سکونت مانند زمین اولیه آغاز شود.
معرفی کتاب | داستانهایی از آسیموف و ریبردبری در بازار نشراین کتاب، کتابی علمی است که برای خواننده عام نگارش شده است. بنابراین نویسنده اصطلاحات تخصصی را با زبانی ساده به خواننده تفهیم میکند و مترجم نیز در واژهنامه مفاهیم ناآشنا را برای مخاطب به خوبی تشریح کرده است. نویسنده در این کتاب با تکیه بر شواهد علمی و تاریخی از ارائه مطالب خارج از حوزه علم خودداری کرده است. استفاده از تصاویر نیز در فهم موضوعات ارائه شده به مخاطب کمک شایانی کرده است.
انتشارات ققنوس کتاب «سرآغاز حیات» را در 168 صفحه به قیمت 150 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.