واکنش سوئد به عدم موافقت ترکیه با عضویتش در ناتو
اقتصادنیوز: وزیر امور خارجه سوئد از تصمیم ترکیه برای مخالفت با عضویتش در پیمان ناتو ابراز نارضایتی کرده است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «توبیاس بیلستروم» وزیر امور خارجه سوئد روز جمعه گفت که این کشور از تصمیم ترکیه برای مخالفت با عضویت این کشور در ناتو و موافقت با عضویت فنلاند در این ائتلاف ناراضی است.
فنلاند: عضویت ما در ناتو بدون سوئد کامل نیست
خبرگزاری فرانسه گزارش داد، بیلستروم به خبرنگاران گفت، ما این تحول را نمیخواستیم، اما انتظار آن را داشتیم.
وی افزود که اولویت سوئد اکنون دریافت تایید عضویت در ناتو از سوی دو کشور یعنی ترکیه و مجارستان است.
«سائولی نینیستو» رئیس جمهوری فنلاند موافقت ترکیه با عضویت این کشور در ناتو را گامی مهم توصیف کرد اما افزود که پیوستن هلسینکی به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی بدون همراهی سوئد، کامل نخواهد بود.
به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، نینیستو جمعه در یک کنفرانس خبری با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در آنکارا گفت: خوشحالم که میشنوم پارلمان ترکیه روند تایید عضویت فنلاند در ناتو را آغاز میکند. اما ما یک همسایه داریم، یعنی سوئد. آنها مردمان خوبی هستند و ما روابطی عالی با این همسایه داریم. احساس من این است که عضویت فنلاند در ناتو بدون استکهلم، کامل نیست. ما منافع مشترک زیادی با آنها داریم.
اردوغان نیز گفت که موافقت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو به گامهای بیشتر استکهلم برای استرداد برخی از کسانی که آنکارا آنها را تروریست میخواند، بستگی دارد.
استولتنبرگ: عضویت سوئد به ناتو باید به سرعت تایید شود
فنلاند و سوئد سه ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین، موضع بیطرفی را کنار گذاشته و خواستار پیوستن به ناتو شدند.
ترکیه ابتدا بدلیل حمایت این کشورها از حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) با عضویت آنها در ناتو مخالفت کرد. اما اردوغان در ژوئن 2022 در دیداری که در مادرید با رهبران سوئد و فنلاند داشت، یادداشت تفاهمی امضا کرد و مخالفت با عضویت آنها در ناتو را کنار گذاشت.
با این حال، پس از هتک حرمت قرآن کریم در سوئد عضویت این کشور در ناتو متوقف شد و اردوغان گفت که استکهلم نمیتواند به حمایت آنکارا امیدوار باشد.
همچنین بخوانید