وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که از ابتدای سال 1400 تا شهریور 1402، 914 نفر از اتباع ایرانی که در دیگر کشورها زندانی بودند، آزاد و یا به کشور منتقل شدهاند، گفت: یشترین تعداد زندانیان ایرانی در ترکیه بهسر میبرند.
طی چند سال اخیر پیگیری وضعیت ایرانیان زندانی در دیگر کشورها از جمله اولویتهای جدی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حوزه کنسولی و رایزنیهای دیپلماتیک بوده است؛ چنانکه در این چارچوب و در مدت اخیر شاهد انتشار اخبار قابل توجهی از آزادی زندانیان ایرانی در خارج از کشور و یا استراد آنها به داخل کشور برای گذراندن دوران محکومیتشان بودهایم.
اقتصادنیوز: مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: از ابتدای سال 1400 تا شهریور 1402، 914 نفر از اتباع ایرانی که در دیگر کشورها زندانی بودند، آزاد و یا به کشور منتقل شدهاند.
سال گذشته 26 نفر از زندانیان ایرانی از ترکیه به ایران منتقل شدند و رایزنی برای آزادی و انتقال سایر شهروندان ایرانی از ترکیه به داخل کشور ادامه داد.
نخستین بار یک روزنامه آمریکایی بود که به وجود چنین توافقی اشاره کرد. روزنامه نیویورک تایمز، در گزارشی که 25 خرداد ماه امسال منتشر کرد، به نقل از مقام های اسرائیلی و آمریکایی مدعی شد که دو طرف در آستانه رسیدن به یک تفاهم قرار دارند.
کنعانی گفت: انتخاب وزارت خارجه به عنوان دستگاه برگزیده، عزم دستگاه دیپلماسی برای تحقق منویات رهبر انقلاب و خدمتگزاری به مردم را جزمتر کرد.
کنعانی با بیان این که ما از دولت عراق انتظار داریم که به طور کامل این قرارداد را اجرایی و عملیاتی کند، گفت: موضوع امنیت برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است و نسبت به این موضوع سهل انگاری نمیکنیم و در پایان فرصت مشخص شده اگر این توافق اجرایی نشود ما به مسئولیت خود در راستای تامین امنیت کشور عمل میکنیم.
روزنامه لبنانی «نداء الوطن» از سفر اعلام نشده وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به بیروت در هفته جاری خبر داد.
سخنگوی دولت عراق در صفحه اجتماعی ایکس نوشت: مهمترین پایههای سیاست خارجی ما این است که عراق طرفی در آسیب رساندن به همسایگان نباشد.
سخنگوی دولت عراق گفت که کشورش توافق امنیتی با ایران را عملی کرده است.
اقتصادنیوز: در نخستین نشست مشترک کنسولی ایران و عمان موافقتنامههای انتقال محکومین بین دو کشور، موضوعات تسهیل تردد اتباع وحمایتهای کنسولی بحث و مورد تاکید قرار گرفت.
جریان «خالص سازی» که از انتخابات مجلس و ریاست جمهوری اخیر جان تازهای گرفته، وارد دانشگاههای کشور شده و با استناد به موضعگیری استادان در اعتراضات پاییز 1401، قصد پاکسازی دانشگاه از نگاههای مخالف خود را دارد. فهرست 1100 نفری استادانی که آن زمان یک بیانیه اعتراضی را امضا کردند، مرجع خوبی برای تشخیص اخراج است!
کنعانی با اشاره به قرارداد امنیتی بین ایران و عراق در مورد خلع سلاح کردن گروههای تروریستی و تجزیهطلب در منطقه مرزی ایران و اقلیم کردستان عراق گفت: اگر این توافق اجرایی نشود ما به مسئولیت خود در راستای تامین امنیت کشور عمل میکنیم.