جمعه 19 بهمن 1403

وزیر جهادکشاورزی از مجتمع کشت و صنعت سربیشه بازدید کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وزیر جهادکشاورزی از مجتمع کشت و صنعت سربیشه بازدید کرد

بیرجند - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی در دومین روز سفر به خراسان جنوبی از مجتمع کشت و صنعت بیدمشک شهرستان سربیشه و اجرای 2 طرح آبیاری تحت فشار بازدید کرد.

به گزارش ایرنا مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده در بخش دام، طیور و آبزیان مجتمع کشت و صنعت بیدمشک شهرستان سربیشه 410 میلیارد ریال است که زمینه اشتغال 86 نفر را به طور مستقیم فراهم کرده است.

این مجتمع دارای یک گاوداری شیری هزار راسی با ظرفیت فعلی 950 راس گاو شیری (400 راس گاو دوشا) با تولید روزانه فعلی 13 تن و سالانه چهار هزار و 848 تن شیر است که برای احداث آن 110 میلیارد ریال هزینه شده است.

یک باب مرغداری گوشتی با ظرفیت 45 هزار قطعه و تولید 252 تن گوشت سفید در سال با هزینه‌کرد 20 میلیارد ریال و اشتغال 10 نفر، مرغداری تخمگذار با ظرفیت 240 هزار قطعه و تولید چهار هزار و 850 تن در سال و یک باب پولت تخمگذار با ظرفیت 110 هزار قطعه با هزینه کرد 225 میلیارد ریال نیز در این مجتمع فعال است.

کارخانه شیر با ظرفیت فعلی 13 تن در روز و ظرفیت اسمی 21 هزار و 200 تن در سال و هزینه کرد 65 میلیارد ریال، واحد پرورش گوسفند داشتی و پرواری با ظرفیت هزار راس، استخر پرورش ماهی با ظرفیت 40 تن در هر دوره و پرورش شتر داشتی به ظرفیت 45 نفر از دیگر واحدهایی است که در این مجتمع وجود دارد.

در مجتمع کشت و صنعت بیدمشک سربیشه به مساحت 2 هزار هکتار، در طول سال به طور میانگین حدود 100 نفر نیروی روزمرد علاوه بر نیروهای دائمی به کار گرفته می‌شود.

همچنین در این مجتمع 480 هکتار از اراضی به کشت و زرع اختصاص یافته است که شامل 65 هکتار پسته، پنج هکتار زرشک، سه هکتار عناب و گندم 38 هکتار و مابقی آیش (3 دوره) می‌شود.

در حال حاضر 40 هکتار از اراضی کشاورزی این مجتمع مجهز به سیستم آبیاری کم فشار شده و لوله‌گذاری آب قنات به طول 2 هزار و 840 متر با لوله پلی اتیلن نیز اجرا شده است.

«کاظم خاوازی» روز دوشنبه از 2 طرح آبیاری تحت فشار شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران (دشت مختاران) و مجتمع بیدمشک نیز بازدید کرد.

طرح آبیاری تحت فشار شرکت کشت و صنعت پیوند خاوران (دشت مختاران) سربیشه به مساحت 115 هکتار و هزینه کرد 9 میلیارد و 490 میلیون ریال اجرا شد.

از مجموع اعتبار هزینه شده برای این طرح، هشت میلیارد و 50 میلیون ریال اعتبار دولتی و هزار و 440 میلیون ریال نیز سهم خودیاری بوده است.

طرح آبیاری تحت فشار برای باغات پسته با دبی چاه 26 لیتر بر ثانیه و دبی قنات 20 لیتر بر ثانیه اجرا شده است که میزان آب قابل صرفه جویی در قالب این طرح 506 هزار مترمکعب در سال پیش بینی شده است.

هدف از اجرای طرح آبیاری تحت فشار، افزایش بهره‌وری آب و کاهش مصرف کود و سموم کشاورزی در نظر گرفته شده است.

خاوازی از طرح آبیاری تحت فشار مجتمع کشت و صنعت بیدمشک سربیشه به مساحت 58 هکتار در باغات پسته، زرشک و عناب با هزینه کرد چهار هزار و 776 میلیون ریال نیز بازدید کرد.

از مجموع اعتبار هزینه شده، چهار هزار و 60 میلیون ریال از محل اعتبارات دولتی و 716 میلیون ریال سهم خودیاری بوده است.

در حال حاضر دبی چاه کشاورزی این مجموعه 40 لیتر بر ثانیه و دبی قنات 10 لیتر بر ثانیه است که با اجرای آبیاری تحت فشار سالانه 255 هزار و 200 مترمکعب آب صرفه جویی خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی عصر دیروز (یکشنبه) به همراه جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه برای بازدید و افتتاح چند طرح بخش کشاورزی وارد مرکز استان (بیرجند) شد و از مجتمع گلخانه‌ای محمدیه شهرستان خوسف، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان و مجتمع پرورش شتر مرغ بنیاد تعاون زندانیان بازدید کرد.

افتتاح پروژه آبرسانی به محلات عشایری بمرود شهرستان زیرکوه به نمایندگی از پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور، با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری مهمترین برنامه این سفر است.

وزیر جهاد کشاورزی نخستین بار با هدف رصد میدانی ظرفیت‌های استان در حوزه کشاورزی، بازدید از پروژه‌های در دست اقدام و افتتاح برخی پروژه‌ها به استان خراسان جنوبی سفر کرده است و به بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان و دامداران استان پرداخت.

*س_برچسب‌ها_س*