وضعیت بازار مرغ / قیمت ها تغییر می کند؟
آنطور که از صحبت های دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی مشخص است، قیمت مرغ تا پایان ماه رمضان نوسان نخواهد داشت.
بازار مرغ نیز همانند گوشت مرغ، نوسانات بسیاری را تجریه کرده است و کم تر فروشگاهی پیدا می شود که مرغ را با قیمت مصوب بفروشد. قیمت مرغ تا کنون نوسانات قیمتی بسیاری را تجربه کرده است اما اکنون تا پایان ماه مبارک رمضان، شاهد نوسان قیمت نخواهیم بود.
دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: با توجه به حجم جوجه ریزی و تولید مرغ پیشبینی میشود که قیمت مرغ تا پایان ماه رمضان تغییری نداشته باشد.
پرویز فروغی، گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده 54 تا 55 هزارتومان و مرغ گرم 85 هزارتومان است. هرچند در برخی نقاط به سبب سودجویی عوامل واسطه و دلال با نرخ بالاتری عرضه میشود.
به گفته او، در شرایط کنونی مرغهای تولیدی که روانه بازار میشوند، با جوجه 34 تا 35 هزارتومان خریداری شدند که عرضه با نرخهای فعلی منجر به زیان مرغداران شده است.
فروغی مازاد تولید را یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: بنابر سیاست وزیر جهاد ماهانه بالای 150 میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفته که در نهایت به سبب مازاد تولید در برابر تقاضا، مرغداران کمتر از نرخ تمام شده واقعی مرغ تولیدی را عرضه میکنند.
دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: وزیر جهاد معتقد است و همواره اصرار دارد که جوجه ریزی ماهانه به 170 میلیون قطعه برسد، درحالیکه مرغداران با 150 میلیون قطعه جوجه ریزی هم متحمل زیان هستند.
به گفته او، با توجه به حجم مازاد تولید، شرکت پشتیبانی امور دام باید اقدام به خریداری و جمع آوری حجم مازاد تولید از سطح بازار کند؛ چراکه این حجم از تولید 60 تا 70 هزارتن مازاد بر نیاز کشور است.
این مقام مسئول افزود: با توجه به جوجه ریزی ماهانه 150 میلیون قطعه در واحدهای مرغداری پیشبینی میشود که تولید مرغ واحدهای مرغداری بالای 300 هزارتن است، درحالیکه حداکثر نیاز ماهانه کشور 230 تا 240 هزارتن است.
فروغی درباره آینده بازار مرغ گفت: با توجه به حجم جوجه ریزیها و تولید پیشبینی میشود که قیمت مرغ نوسانی در بازار عید و ماه رمضان نداشته باشد. هرچند نرخ کنونی فروش با هزینه تولید 10 هزارتومان اختلاف دارد.
همه ساله در ایام نوروز و ماه رمضان قیمت اقلام اساسی سبد خانوار به سبب ازدیاد تقاضا با نوساناتی روبهرو بود، اما امسال به سبب حجم مناسب تولید و ذخیره سازی بازار از ثبات نسبی برخوردار است.
بررسی های میدانی حاکی از آن است که قیمت هرکیلو مرغ گرم 80 تا 90 هزار تومان، ران مرغ 80 هزار تومان، سینه مرغ 160 هزار تومان، فیله مرغ 200 هزار تومان، شقه گوسفندی 500 تا 600 هزار تومان، سردست و ران گوسفندی 600 تا 700 هزار تومان، سیب 31 تا 60 هزار تومان، پرتقال 18 تا 35 هزار تومان، کیوی 50 تا 60 هزار تومان، خیار 25 تا 50 هزار تومان، نارنگی 40 تا 80 هزار تومان و موز 70 تا 90 هزار تومان است.
سالهای قبل به دلیل اختلاف معنادار قیمت مرغ تنظیم بازاری و دولتی با مرغ بازار آزاد، مردم ساعت ها در صف خرید بودند. اما امسال به سبب فراوانی حجم تولید و عرضه خبری از صف های طولانی خرید نبود.