وقتی دوچرخه سواران ایرانی به گرد پای اروپاییها نمیرسند
آمار حضور در مسابقات به خوبی نشان می دهد که چرا دوچرخه سواری ایران نسبت به اروپایی ها نمی تواند پیشرفتی داشته باشد.
به گزارش ایسنا، قهرمانی دوچرخه سوار 22 ساله اسلوونیایی در تور فرانسه که معتبر ترین دوچرخه سواری جهان است، باعث شد نامش بر سر زبان ها بیفتد. این رکابزن یک سال از محمد گنج خانلو رکابزن مطرح ایران کوچکتر است و نکته جالب این است در مسابقات قهرمانی جهان 2016 با هم حضور داشتند. پوگاکار اسلوونیایی در رده جوانان نفر پنجاهم شد و محمد گنج خانلو در رده امید بیست و سوم شد.
بعد از گذشت چهار سال از آن رقابت ها اکنون پوگاکار قهرمان تور دو فرانس شد اما گنج خانلو در حال حاضر فقط در لیگ داخلی رقابت می کند. حضور مداوم در مسابقات مختلف و قهرمانی جهان برگ برنده ای است که باعث شده اکنون رکابزن اسلوونیایی به یک شگفتی ساز تبدیل شود.
در ادامه نگاهی داریم به تفاوت حضور این دو رکابزن بعد از قهرمانی جهان 2016 در مسابقات مختلف:
*سال 2017: پوگاکار: 5460 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است. گنج خانلو: 1678 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است.
*سال 2018: پوگاکار: 7560کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است.
گنج خانلو:1971 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است.
*سال 2019: پوگاکار:9633 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است.
گنج خانلو:4383 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است.
*از ابتدای سال 2020 تاکنون: پوگاکار: 6570 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است. گنج خانلو:201 کیلومتر در مسابقات مختلف رکاب زده است.
نتایج هر دو رکابزن در مسابقات قهرمانی جهان 2016 تا 2019:
*سال 2016: پوگاکار: در رده جوانان 50 شد. گنج خانلو: در رده امید 23 شد.
*سال 2017: پوگاکار: در رده امید 20 شد. گنج خانلو: به قهرمانی جهان اعزام نشد.
*سال 2018: پوگاکار: در رده امید 7 شد. گنج خانلو: به قهرمانی جهان اعزام نشد.
*سال 2019: پوگاکار: در رده بزرگسالان 18 شد. گنج خانلو: به قهرمانی جهان اعزام نشد.
*گنج خانلو: به سختی می توان از دوچرخه سواری ایران به جای رسید
محمد گنج خانلو در گفت و گو با ایسنا در مورد این سطح از تفاوت حضور در مسابقات بیان کرد: خیلی از نفراتی که امسال در تور دو فرانس بودند، همدوره من بودند و در قهرمانی جهان 2016 با من رکاب زدند و واقعا جای حسرت دارد که من نتوانستم به چنین جایگاه هایی برسم. قبلا سنم کمتر بود فکر می کردم شرایط درست می شود اما اکنون که سنم بالاتر رفته می دانم وضعیت همین است و یک نفر به سختی می تواند از دوچرخه سواری ایران به جایی برسد.
گنج خانلو در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود استعدادی که داشت تاکنون جذب یک تیم اروپایی نشده است، تصریح کرد: یکی از دلایل آن بحث گرفتن ویزا برای حضور در کشورهای مختلف است و همانطور که می دانید پروسه گرفتن ویزا برای ایرانی ها سخت است از این رو تیم ها به دنبال رکابزنانی هستند که این مشکل را نداشته باشند و به راحتی بتوانند تیم را همراهی کنند. مسئله دیگر این است که من شنیده ام اسم رکابزنان ایرانی در بحث دوپینگ خیلی خوشنام نیستند.
او در مورد غیبت چند ساله در قهرمانی جهان گفت: سال 2016 که من در قهرمانی جهان شرکت کردم گفتند هر سال دیگر به این مسابقات اعزام می شویم اما اتفاقی نیفتاد. من نمی دانم فدراسیون یک کشور یعنی نمی تواند یک ویزا بگیرد.
رکابزن ملی پوش ایران با اشاره به سرمایه گذاری که کشورهای دیگر روی دوچرخه سواری داشته اند، گفت: دانمارک چند دوچرخه سوار هم سن من دارد که سالها است روی آنها دارد سرمایه گذاری می کند و نتیجه اش را هم دارد می بینید. اگر همین الان فدراسیون دانمارک تعطیل شود فکر نمی کنم مشکلی بابت دوچرخه سوار داشته باشد اما در ایران به نظر می رسد باید دو نسل بگذرد و تازه از نسل سوم دوچرخه سواران بزرگی دوباره کشف شوند. از طرفی در اروپا اگر اتفاقی برای دوچرخه سواران رخ دهد مادام العمر حمایت می شوند اما در ایران اگر در حین تمرین اتفاقی برای من رخ دهد و از کار افتاده شوم چه کسی به من کمک می کند. البته اکنون که سالم هستم هم نه بیمه دارم و نه حقوق.
انتهای پیام