پاسخهای دینی به پرسشهای اقتصادی بچهها در کتاب «پول، خدا، بچهها»
حجتالاسلام حیدری ابهری روابط اقتصادی و ارتباط آنها با مفاهیم دینی را در کتاب «پول، خدا، بچهها» توضیح داده است.
به گزارش خبرنگار دین تسنیم، توضیح دادن روابط اقتصادی و ارتباط آنها با مفاهیم دینی به بچهها کار سختی است که تخصص ویژهای میطلبد. حجتالاسلام حیدری ابهری برای اهل کتاب، نام آشنایی است. روحانی 54 سالهای که ترجیح داده در حوزه کودک و نوجوان فعالیت و کرسی طلبگی را در این مَدرس مستقر کند. او که تاکنون بیش از صد جلد کتاب درباره آموزش مفاهیم دینی به کودکان منتشر کرده، در «پول، خدا، بچهها» کوشیده است مفاهیم اقتصادی را برای آنها بازگوید و به پرسشهایی که ممکن است ذهن یک کودک را درگیر خود کند پاسخ گوید. ویژگی این کتاب، تدوینش در قالب پرسش و پاسخ است که آن را از فضای کلیشهای دور و کاملا کاربردیاش کرده است. انتشارات جمال، «پول، خدا، بچهها» را نخستین بار در سال 1395 منتشر کرده است. این کتاب 160 صفحه دارد و در هفت فصل پول، کسب و کار، خرید و فروش، اسراف و صرفهجویی، پرسشهای گوناگون، زنگ ضربالمثلها و کمک به فقیران سامان یافته است. پول، خدا، بچهها تاکنون به چاپ هفتم رسیده و نزدیک به بیست هزار نسخه از آن فروخته شده است.
دوره آموزشی «خداشناسی» برای کودکان برگزار میشود + فیلماین کتاب که جزء کتابهای آموزش سبک زندگی اسلامی به کودکان و نوجوانان است به بسیاری از پرسشهای آنها در حوزه اقتصاد و دینداری پاسخ میدهد. مثل این پرسشها که آیا میشود به جای کار کردن فقط دعا کنیم؟ هر روز چه قدر پول توجیبی بگیریم؟ آیا چانه زدن کار بدی است؟ ولخرجی یعنی چه؟ و پرسشهای زیادی درباره پول که ممکن است کودکان از پدر و مادر خود بپرسند و آنها ندانند از منظر تربیت دینی چگونه به آن پاسخ دهند.
در بخشی از متن کتاب میخوانیم:
به کسی که چیزی را با ترازو وزن میکند ترازودار میگویند. بهتر است که ترازودار کمی بیشتر بکشد. مثلا اگر مشتری 2 کیلو برنج میخواهد، 2 کیلو و 10 گرم برایش بکشد. حضرت محمد (ص) فرموده است: «وقتی چیزی را میکشید و وزن میکنید بیشتر بکشید.» حضرت علی (ع) دخترکی را در بازار دید که گوشت میخرید. دخترک به قصاب میگفت: «بیشتر بده» حضرت علی (ع) هم به قصاب فرمود: «به او بیشتر بده که این کار موجب برکت میشود.»
نشر جمال «پول، خدا، بچهها» را چاپ کرده است.