شنبه 28 تیر 1404

پالایش نفت تبریز به ازای هر سهم 1997 ریال تقسیم خواهد کرد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
پالایش نفت تبریز به ازای هر سهم 1997 ریال تقسیم خواهد کرد

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت تبریز برای سال مالی منتهی به 30 اسفند 1403 با حضور بیش از 75.95 درصد از سهامداران و به صورت برخط برگزار شد که با تصویب مجمع این شرکت به ازای هر سهم 1997 ریال تقسیم خواهد کرد

دنیای اقتصاد - تبریز: مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت تبریز با مشارکت 75.95 درصدی سهامداران، به ریاست ابراهیم صادقی، نماینده شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان، برگزار شد. این نشست به صورت الکترونیکی نیز از طریق سامانه dima.csdiran.ir پخش و فرآیند رأی‌گیری نیز از طریق همین سامانه انجام شد.

در آغاز جلسه، سیدرضا سیدرحمانی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تبریز، گزارشی از عملکرد، دستاوردها و برنامه‌های پیش‌روی شرکت ارائه کرد.

وی با تأکید بر اولویت کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری، عنوان کرد:«پالایشگاه تبریز موفق به اجرای پروژه‌های کیفی‌سازی شده و تنها پالایشگاهی است که کل بنزین تولیدی و 80 درصد گازوئیل آن با استاندارد یورو 5 عرضه می‌شود. همچنین، این پالایشگاه با اقدامات محیط‌زیستی خود از فهرست صنایع آلاینده خارج شده و اکنون عنوان "پالایشگاه سبز" را یدک می‌کشد.»

وی در ادامه افزود: طرح جامع کیفی‌سازی این شرکت به 500 میلیون یورو سرمایه‌گذاری نیاز دارد که با استفاده از ذخایر داخلی می‌توان آن را ظرف 48 ماه اجرا کرد. نرخ بازگشت سرمایه این طرح 16.67 درصد برآورد شده است.

پروژه توسعه برج‌های خنک‌کننده نیز از دیگر طرح‌های مهم اعلام‌شده بود که با سرمایه‌گذاری 12 میلیون یورویی و نرخ بازگشت سرمایه 26.4 درصد، طی 18 ماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

از دیگر اقدامات برجسته این شرکت، اجرای طرح بازیافت پساب تصفیه‌خانه تبریز با سرمایه‌گذاری مشترک 20 میلیون یورویی با پتروشیمی تبریز است که فاز نخست آن تا شهریورماه به بهره‌برداری می‌رسد. این پروژه که 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، مصرف آب زرینه‌رود توسط پالایشگاه تبریز را تا 80 درصد کاهش خواهد داد.

سیدرحمانی در ادامه اعلام کرد: «در سال مالی گذشته، سود هر سهم به رقم 3333 ریال رسید که نسبت به سال پیش از آن (2768 ریال) افزایش قابل‌توجهی داشته است. همچنین میزان مصرف خوراک نفت خام نسبت به برنامه ابلاغی 102 درصد بود.»

درآمد مشمول مالیات شرکت در این دوره 125,421 میلیارد ریال اعلام شد و شرکت توانست از 8082 میلیارد ریال معافیت و تخفیف مالیاتی بهره‌مند شود. ا

وی افزود: واحد آیزومریزاسیون شرکت نیز با سرمایه‌گذاری 20 میلیون یورویی در دست توسعه است و تا پایان سال 1405 به بهره‌برداری خواهد رسید.

احداث واحد بازیافت آب‌های آلوده با سرمایه‌گذاری ارزی 8 میلیون یورو و 1600 میلیارد ریال نیز از دیگر پروژه‌های جاری است که تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد. این واحد تاکنون 82 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

از جمله مهم‌ترین دستاوردهای سال گذشته، راه‌اندازی واحد خالص‌سازی هیدروژن، افزایش ظرفیت واحدهای آیزوماکس و تصفیه گازوئیل، خروج از لیست صنایع آلاینده و رشد 300 درصدی فروش صادراتی از 29,400 تن به 117,425 تن اعلام شد.

برنامه‌های سال 1404 نیز شامل پیگیری اخذ مجوز فروش محصولات برای کاهش مطالبات از شرکت ملی پالایش و پخش، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود، آغاز فاز اجرایی طرح جامع با رویکردی جدید، و تبدیل سرمایه‌های راکد به سرمایه‌های مولد خواهد بود.

در ادامه نشست، گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی شرکت قرائت و صورت‌های مالی منتهی به 30 اسفند 1403 به تصویب رسید. مؤسسه حسابرسی «تدوین و همکاران» به‌عنوان بازرس اصلی و مؤسسه «ایران مشهود» به‌عنوان بازرس علی‌البدل انتخاب شدند.

در پایان جلسه، مجمع با اختصاص 40 درصد از سود سالانه طبق ماده 45 قانون برای اجرای طرح جامع کیفی‌سازی، تصویب کرد و 60 درصد سود هر سهم، معادل 1997 ریال، بین سهامداران تقسیم می شود.

همچنین، مبلغ 30 میلیارد تومان نیز برای انجام پروژه‌های مسئولیت اجتماعی شرکت اختصاص یافت.

همچنین روزنامه های جهان صنعت و عصر آزادی به عنوان روزنامه های رسمی انتخاب شدند.