سه‌شنبه 6 آذر 1403

پایانه تخصصی کشاورزی در مریوان محرک بخش کشاورزی کردستان خواهد بود

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
پایانه تخصصی کشاورزی در مریوان محرک بخش کشاورزی کردستان خواهد بود

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اعلام کرد که اولین پایانه تخصصی صادراتی محصولات کشاورزی در مریوان راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند تحول عظیمی در بخش کشاورزی به وجود آورد تا محصولات ایرانی رقابت‌پذیری بیشتری در بازارهای بین‌المللی داشته باشد.

فرید سپری صبح روز شنبه (22 خرداد ماه) در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران و اصحاب رسانه کردستان که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شده بود اظهار کرد که 72 پروژه در بخش آب و خاک، 20 پروژه در بخش بهبود تولیدات دامی، پنج پروژه در بخش تولیدات گیاهی و سه پروژه هم در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در هفته جهاد کشاورزی در استان به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به اینکه با بهره برداری از این پروژه ها برای 62 نفر اشتغال و برای 169 نفر تثبیت شغل شده است، افزود که برای افتتاح این پروژه ها 458 میلیارد و 128 میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد که در سال گذشته 710 پروژه با اشتغالزایی یک هزار و 84 نفر و سرمایه‌گذاری چهار هزار و 710 میلیارد ریال و اعطای 2 هزار و 470 میلیارد ریال تسهیلات به بهره‌برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه تولید سالانه محصولات بخش زراعی استان 2 میلیون و 300 هزار تن، باغات 400 هزار تن و طیور هم بیش از 385 هزار تن است، عنوان کرد کرد که کردستان در تولید گوشت مرغ رتبه هشتم کشور، تولید گندم رتبه دوم تا چهارم، سیب زمینی رتبه پنجم و در تولید نخود هم رتبه چهارم را در کشور دارد.

سپری ادامه داد که از سال 1394 تاکنون سالانه 300 میلیارد ریال اعتبار برای مجهز کردن اراضی کشاورزی به شیوه‌های آبیاری نوین در کردستان هزینه شده و هم اکنون میزان اراضی مجهز به این نوع آبیاری 2 برابر میانگین کشوری است.

وی خاطرنشان کرد که طرح تبدیل 100 هزار هکتار از اراضی دیم به آبی، توسعه 50 هزار هکتاری باغات و تولید 13 هزار تن گوشت قرمز سه طرح پیشران بخش کشاورزی کردستان بوده که با اتمام این پروژه‌ها بیش از 10 هزار میلیارد تومان به تولید ناخالص داخلی استان افزوده خواهد شد و درآمد سرانه کردستانی‌ها به میانگین کشوری می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سالانه 44 میلیون قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های کردستان صورت می‌گیرد که ظرفیت اسمی بیش از 60 میلیون قطعه در سال است.

وی اظهار کرد که سالانه 95 هزار تن گوشت مرغ در کردستان تولید می‌شود که تنها 50 درصد مصرف استان بوده و مابقی به سایر شهرهای کشور فرستاده می‌شود.

سپری با اشاره به روانه کردن روزانه 160 تن گوشت مرغ با قیمت کمتر از قیمت مصوب به بازار کردستان افزود که هیچ کمبودی برای تامین مرغ وجود ندارد و حتی کردستان معین استان‌های دیگر است.

وی تصریح کرد که نیازمند بودن بسیاری از استان‌ها به کردستان یکی از افتخارات ماست و این موجب پایداری تولید در استان کردستان می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان عنوان کرد که از افتتاح کشتارگاه در کردستان به جد حمایت می‌شود و در صورت راه‌اندازی در اراضی درجه سوم، زمین‌ها با شرایط ویژه به آن‌ها واگذار می‌شود.

وی با اشاره به آمار صادرات 10 ماهه ابتدایی سال گذشته در بخش کشاورزی ادامه داد که 866 هزار تن صادرات با ارزش 306 میلیون دلار در مرزهای رسمی استان کردستان در بخش کشاورزی صورت گرفته است که 52 درصد کل صادرات از دو مرز رسمی استان را تشکیل می‌دهد.

سپری با بیان اینکه روزانه 750 تن محصولات کشاورزی کردستان به خارج از کشور صادر می‌شود در پایان یادآور شد که اولین پایانه تخصصی صادراتی محصولات کشاورزی در مریوان راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند تحول عظیمی در بخش کشاورزی به وجود آورد تا محصولات ایرانی رقابت‌پذیری بیشتری در بازارهای بین‌المللی داشته باشد.

خلیل فعله‌گری، معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در ادامه جلسه با اشاره به خسارات خشکسالی در سالجاری اظهار کرد که کلیه خسارات ناشی از خشکسالی در تمامی زیر مجموعه‌های بخش کشاورزی کردستان به 6 هزار 668 میلیارد تومان برآورد شده است.

وی افزود که مکاتباتی با امضای استاندار برای پیگیری موضوع پرداخت تسهیلات به خسارت دیدگان خشکسالی انجام شده ولی تاکنون به نتیجه نرسیده است.

معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تصریح کرد که پیشنهاد اعتبارات بلاعوض، تسهیلات کم بهره، اعتبار تملک دارایی برای یکسری پروژه‌ها و همچنین پیشنهاد امهال تسهیلات بانکی و عدم دریافت سود آن به ستاد بحران کشور داده شده ولی تاکنون تصمیم‌گیری در این خصوص نشده است.

وی عنوان کرد که که سرمازدگی 3 تا 12 فروردین در استان کردستان موجب خسارت 561 میلیارد تومانی به بخش کشاورزی شد.

فعله‌گری در پایان با اشاره به قانون مصوب سال 1400 در خصوص بخشودگی جرایم تسهیلات کشاورزان خسارت دیده از سال 1394 به بعد یادآور شد که تسهیلات 9 هزار 240 نفر خسارت‌دیده با بار مالی 82 میلیارد تومان امهال شده و 3 هزار و 500 پرونده نیز در کارگروه شهرستان‌ها در دست بررسی است.

انتهای پیام