یک‌شنبه 30 دی 1403

پایان آزمایش ساخت اکسیژن در مریخ

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
پایان آزمایش ساخت اکسیژن در مریخ

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از دیجیتال ترندز، آزمایش ساخت اکسیژن در مریخ به پایان رسید و ابزار موکسی مریخ نورد استقامت ماموریت خود را به پایان رساند.

موکسی یا آزمون استفاده از منابع اکسیژن در محل مریخ جعبه کوچکی است که در داخل مریخ نورد قرار گرفته است که دی اکسید کربن را از جو مریخ گرفته و به اکسیژن تبدیل می کند و پس از 16 اجرای موفق، آزمایش اکنون به پایان رسیده است.

موکسی مانند یک پیل سوختی عمل کرده و به صورت معکوس کار می کند یعنی دی اکسید کربن را جذب و سپس از الکتریسیته برای تقسیم مولکول ها به اکسیژن و مونوکسید کربن استفاده می کند. این ایده در زمین به خوبی درک شده اما قبلاً هرگز در مریخ آزمایش نشده بود، بنابراین هدف از آزمایش فقط این بود که آیا کار می کند و می تواند به عنوان فناوری آینده برای مأموریت ها استفاده شود یا خیر.

این آزمایش جوابگو بود و در کل 122 گرم در طول عمر آن تولید شد. آزمایش‌ها در زمان‌های مختلف سال مریخی انجام شدند تا ببینند که چگونه در دماها و محیط‌های گرد و غبار مختلف عمل می‌کند. طی آزمایش تا 12 گرم اکسیژن در ساعت تولید شد که 2 برابر هدف اولیه دانشمندان بود.

«پم ملوری» معاون مدیر ناسا در بیانیه ای گفت: «عملکرد چشمگیر موکسی نشان می دهد که استخراج اکسیژن از جو مریخ امکان پذیر است. اکسیژنی که می تواند به تامین هوای قابل تنفس یا پیشران موشک برای فضانوردان آینده کمک کند. توسعه فناوری‌هایی که به ما امکان استفاده از منابع در ماه و مریخ را می‌دهند.»

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید اکسیژن در مریخ ساخت اکسیژن در فضا مریخ نورد استفامت دستگاه موکسی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است