سه‌شنبه 29 آبان 1403

پرداخت تسهیلات تبصره 18 در اولویت کار مدیران بانک‌های کردستان قرار گیرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پرداخت تسهیلات تبصره 18 در اولویت کار مدیران بانک‌های کردستان قرار گیرد

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: امسال پرداخت تسهیلات تبصره 18 به واحدهای تولیدی باید در اولویت کاری مدیران اقتصادی و بانک‌های استان قرار بگیرد.

خالد جعفری روز دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان اظهار داشت: برخی از بانک‌های استان دلیل عدم پرداخت تسهیلات از محل بند الف تبصره 18 قانون بودجه را دیر ابلاغ کردن آن مطرح کردند.

وی با اعلام اینکه امسال 118 میلیارد تومان تسهیلات تبصره 18 به استان تخصیص داده شده است، اضافه کرد: از این میزان تاکنون 33 میلیادر تومان آن پرداخت شده و هدف‌گذاری مدیران اقتصادی و بانک‌های استان باید جذب کامل این میزان تسهیلات باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه ازمحل تبصره 18 استانی سال گذشته 130 میلیارد تومان با سود کم به واحدهای متقاضی پرداخت شد، گفت: در مجموع سال گذشته بانک های استان بیش از 59 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کردند.

جعفری یادآور شد: این جلسه به منظور پیداکردن مقصر پرداخت نشدن کافی تسهیلات به متقاضیان در استان تشکیل نشده بلکه هدف بررسی موارد و نواقص موجود و تلاش برای رفع آنها است.

وی اضافه کرد: سهم کردستان در تسهیلات تبصره 18 یک درصد کشور است و می بایست در پرداخت این تسهیلات رتبه بیست و پنجم را بین تمام استان‌ها کسب می‌کردیم که تاکنون محقق نشده است.

پرداخت بیشترین تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی

مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری کردستان هم در این جلسه با اعلام اینکه 59 هزار و 165 میلیارد ریال تسهیلات توسط بانک‌های استان در سال گذشته پرداخت شده است، گفت: 25.1 درصد این تسهیلات مربوط به بخش کشاورزی، 5.6 درصد بخش صنعت و معدن، 8.8 درصد بخش مسکن و ساختمان، 55.7 درصد نیز مربوط به بخش خدمات و بازرگانی و مابقی سایر بوده است.

سید کمال حسینی رشد مانده تسهیلات اعطایی (مصارف) در سال 98 نسبت به 97 را بیش از 29 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: بانک کشاورزی با 22.6 درصد، بانک ملی با 17.6 درصد، بانک ملت با 15.2 درصد، مهر ایران با 9.7 و بانک سپه با 6.7 درصد بیشترین میزان تسهیلات پرداختی را در بین تمام بانک‌های استان طی سال گذشته به خود اختصاص دادند.

وی به شاخص ارزیابی عملکرد بانک‌های استان اشاره کرد و گفت: مبنای این شاخص تغییرات نسبت مصارف به منابع طی سال 98 نسبت به 97 بوده که شامل رشد منابع، رشد مصارف، میزان تسهیلات پرداختی و نسبت تسهیلات پرداختی به منابع در اختیار است.

مدیرامورشعب بانک کشاورزی کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: توسعه در هر جامعه‌ای پیکج و بسته‌ای بهم پیوسته است و اگر در آن جزیره‌ای عمل شود هیچ‌گاه اتفاق نمی‌افتد.

اسعد فهمیی با اشاره به اینکه توسعه در کردستان با استان‌های توسعه یافته کشور فاصله زیادی دارد، اضافه کرد: پرکردن شکاف ایجاد شده بین استان مرزی کردستان و دیگر استان‌ها از لحاظ توسعه یافتگی مستلزم تزریق تسهیلات بیشتری است.

وی با بیان اینکه همه مدیران و مسوولان در مقابل جوانان جویای کار این استان مسوول هستند، گفت: از هر طرحی که برای جوانان این استان اشتغال ایجاد کند حمایت می‌کنم و هر نوع ریسکی هم که لازم باشد در این راستا خواهم کرد.

در این جلسه چهار بانک کشاورزی، ملی، تجارت و صنعت و معدن به عنوان بانک هایی که بیشترین میزان جذب و پرداخت تسهیلات را داشتته اند معرفی شدند و با رای اعضای حاضر در این جلسه بانک ملی مجددا به عنوان دبیر شورای هماهنگی بانک‌های استان انتخاب شد.

*س_برچسب‌ها_س*