چهارشنبه 7 آذر 1403

پنجمین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی برگزار شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
پنجمین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی برگزار شد

دبیر دورهمی‌های رویداد ملی نوآوری اجتماعی با اشاره به پنجمین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی گفت: این نشست‌ها برای رسیدن به یک نگاه مشترک بین رویداد نوپیا و فعالان حوزه اجتماعی است.

دبیر دورهمی‌های رویداد ملی نوآوری اجتماعی با اشاره به پنجمین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی گفت: این نشست‌ها برای رسیدن به یک نگاه مشترک بین رویداد نوپیا و فعالان حوزه اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار مهر، پنجمین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی با موضوع «نوآوری اجتماعی و نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در حل مسائل کشور» با دعوت از نمایندگان تشکل‌های مردمی و مشاور رئیس سازمان امور اجتماعی کشور به‌عنوان نماینده دولت برگزار شد.

این دورهمی از سلسله دورهمی‌های رویداد ملی نوپیا بود که قرار است در 12 اسفند باهمت ستاد نوآوری‌های اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برگزار شود.

سجاد اسم حسینی در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در حل مسائل کشور، گفت: سلسله نشست‌های برنامه‌ریزی‌شده برای رسیدن به یک نگاه مشترک بین رویداد نوپیا و فعالان حوزه اجتماعی است.

دبیر دورهمی‌های رویداد ملی نوآوری اجتماعی (نوپیا) خاطرنشان کرد: اولین دورهمی رویداد ملی نوآوری اجتماعی با حضور اتمی‌ها همراه شد؛ دومین دورهمی با همراهی اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها و نقش آن‌ها در حل مسائل کشور بود. دورهمی سوم میزبان کارآفرینان اجتماعی بودیم و بررسی نقش آن‌ها در حل مسائل کشور، همچنین در چهارمین دورهمی موضوع نقش جهادگران در حل مسائل کشور را به گفت‌وگو نشستیم.

در ادامه این نشست، علی ملکی با اشاره به موضوع سیاست‌گذاری و نوآوری اجتماعی عنوان کرد: جایگاه دولت یعنی سیاست‌گذاری حکمرانی؛ به این معنی که چالش‌های عمومی مردم از طریق ساختارهای حکمرانی حل شود.

رئیس پژوهشکده سیاستگذاری علم و فناوری و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: با وجود نظام فکری مشترک، دغدغه‌ها و انگیزه‌های مشترک مردم می‌تواند برخی مسئله‌ها را حل کنند؛ اما باید سرعت حل مسئله به‌سرعت خلق مسئله برسد.

رضا محبوبی دولت‌ها را مجموعه‌ای از دستگاه‌های حاکمیتی دانست که سعی می‌کنند در این عرصه کارآمدتر باشند و گفت: نوآوری‌های اجتماعی نمی‌توانند جایگزین حاکمیت شود. همیشه ساختار باید حضورداشته باشد. وظیفه تشکل‌های اجتماعی این است که باید به کارآمدی حاکمیت کمک کنند.

یوسف اصلانی مسئول خیریه بهشت امام رضا (ع) نیز به 22 سال سابقه خود در حمایت از کودکان و خیریه‌ها اشاره کرد و گفت: اولین تشکل‌های انقلابی که مردم در آن ظاهر شدند دوران جنگ تحمیلی بود. چون حاکمیت به مردم اعتماد کرد. زن، مرد، پیر و جوان پای کارآمدند و همین ثابت کرد که اعتماد به مردم اصلاً بد نیست.

محمدمحسن دوباشی مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز با اشاره به این نکته که فعالیت‌های مردمی و مردم‌پایه، جلوتر از حاکمیت حرکت می‌کنند، تأکید کرد: سال‌هاست وظایف حاکمیت توسط مردم حل می‌شود.

محمد حیدری به‌عنوان دبیر اجرایی نخستین رویداد ملی نوآوری اجتماعی اعلام کرد که این نشست پنجمین دورهمی از 7 دورهمی قبل از این رویداد است که در 12 اسفند سال 1400 با حمایت ستاد نوآوری‌های اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد.

این فعال اجتماعی در حاشیه این برنامه، با دعوت از فعالان نوآوری‌های اجتماعی برای شرکت در این رویداد گفت: در این دورهمی‌ها با عنوان دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی، شرکت‌کنندگان با یکدیگر به بحث و تبادل‌نظر درباره چگونگی هم‌افزایی در انجام فعالیت‌ها و یافتن راهی برای حل مسائل خواهند پرداخت.