سه‌شنبه 6 آذر 1403

پنج برنامه بنیاد برکت برای اشتغالزایی کولبران

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
پنج برنامه بنیاد برکت برای اشتغالزایی کولبران

معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت به بیان توضیحاتی در خصوص برنامه‌های این بنیاد برای اشتغالزایی کولبران پرداخت.

مرتضی نیازی در گفت‌وگو با میزان در خصوص برنامه‌های بنیاد برکت در جهت اشتغازایی کولبران گفت: بحث کولبری موضوعی است که برای حل شدنش احتیاج به اقداماتی در سطح حاکمیت وجود دارد و فراتر از بنیاد برکت است. اما ما سعی کردیم یک جایگزین برای افرادی که کولبری می‌کنند ایجاد کنیم. ضمن اینکه توسعه منطقه موجب می‌شود که کولبران بتوانند از روش‌های دیگری به درآمدزایی برسند و کمتر به انجام این کار استقبال داشته باشند.

وی با بیان اینکه یکی از کار‌هایی که به امید خدا در سال آینده برای حوزه کولبران مد نظر داریم ایجاد بستر‌های برای افراد ساکن در مرز‌های کشور به ویژه مرز‌هایی غربی است که بتوانند محصولاتشان را صادر کنند، ادامه داد: برای مثال اگر فردی در کشور محصولی تولید کند این امکان را داشته باشد که این محصول را به عراق بفرستد و محصولش در آنجا به فروش برسد که طبیعتاً درآمد دلاری و درآمد بیشتری خواهد داشت.

معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت با تاکید بر اینکه ما باید امکان صادرات محصولات روستایی را در سطح خرد ایجاد کنیم، افزود: یعنی یک نهاد‌هایی واسطه قرار گیرند و این محصولات را در آن طرف مرز بازاریابی کنند و سپس روستاییان محصولاتشان را بفرستند و پول آن محصول را تقسیم کنند. نیازی با بیان اینکه استاندارد‌های کشور ما در این موضوع به یک نهادسازی احتیاج دارد، اظهار کرد: تحصیل‌کرده‌ها و فعالان آن منطقه می‌توانند این خدمات اشتغال را به سایر افراد ارائه دهند و ارائه کننده خدمات جانبی به کسب و کار‌هایی که در روستا‌ها شکل گرفته باشند. معاون توسعه اشتغال اجتماع‌محور بنیاد برکت توضیح داد: برای مثال در بعضی از روستا‌ها تولید گردو رواج دارد و گردو محصولی است که در روستا می‌تواند به 10 تن بار هم برسد و این در حالی است که یک تاجر نمی‌تواند 10 تن بار را صادرات کند و از این رو اگر بستری باشد که روستایی بتواند محصول خود را در آن طرف مرز به فروش برساند و برایش بازاریابی انجام شود، بسیار به اشتغال روستایی‌ها کمک می‌شود.