پژوهش روایی در علوم تربیتی
پژوهش روایی در علوم تربیتی نوشته دی. جین کلندینین از سوی انتشارات اطراف منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پژوهش روایی در علوم تربیتی نوشته دی. جین کلندینین با ترجمه محمود مهرمحمدی از سوی انتشارات اطراف منتشر شده است.
در سالهای اخیر متدولوژی پژوهش روایی موردتوجه بسیاری از محققان قرار گرفته و وارد حوزههای علمی متعددی شده است. کتاب پژوهش روایی در علوم تربیتی یکی از متأخرترین آثار در این زمینه است که تلاش میکند این روششناسی را به رشته علوم تربیتی و حوزههای مرتبط با آن الحاق کند و ارتباط آنها را نشان دهد.
نویسنده این کتاب که از پیشگامان این روش محسوب میشود، علاوه بر مطرح کردن مفاهیم هستیشناختی و معرفتشناختی، به جنبههای عملگرایانه و کاربردی این متدلوژی هم توجه دارد. بر همین اساس، او چندین مطالعه موردی هم ارائه میدهد و آنها را تحلیل میکند.
کتاب «وقت چای در اطراف جهان» در بازار نشراین کتاب به پژوهشگران کمک میکند، منطق پژوهش روایی را کاملاً درک کنند و به شکلی درست و علمی آن را به کار ببرند.
پژوهش روایی به مفهوم بررسی زندگی انسانها از دریچه روایت است و تجربه زیسته را منبع دانش و ادراکی ارزشمند میداند. به همین خاطر است که این مفهوم در سالهای اخیر بهشدت مورد توجه قرار گرفته و وارد حوزههای مختلف آکادمیک شده است.
دی. جین کلندینین، پژوهشگر و استاد دانشگاه، در کتاب پژوهش روایی در علوم تربیتی بر روی همین موضوع دست گذاشته و تلاش کرده پژوهش روایی را به رشتههای آموزشی و تربیتی مرتبط کند. او در این اثر صورتبندی نظریات قدیمی خود درباره پژوهش روایی را، که به همراه اف. مایکل کانلی ارائه داده بود، بهروز میکند و توسعه میدهد.
کلندینین که از پیشگامان روایتپردازی در حوزه علوم تربیتی به شمار میرود، علاوه بر توضیح مبانی پژوهش روایی، تعریف دقیقی از روششناسی این نوع پژوهش هم ارائه میدهد. ویژگی مهم کتاب او استفاده از چندین مطالعه موردی است که باعث شده این پژوهش از تئوریک بودن و نظریهپردازی صرف فاصله بگیرد و کاملاً عملگرایانه و کاربردی شود.
انتشارات اطراف این کتاب را در 313 صفحه به قیمت 310 هزار تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.