سه‌شنبه 2 بهمن 1403

"پیشرفت" با هوش مصنوعی و علوم رایانه‌ای شتاب تندتری پیدا می‌کند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
"پیشرفت" با هوش مصنوعی و علوم رایانه‌ای شتاب تندتری پیدا می‌کند

برگزیده جایزه مصطفی درجمع خبرنگاران گفت: پیشرفت در همه زمینه‌ها به واسطه علوم رایانه‌ای یا هوش مصنوعی شتاب بسیار تندتری پیدا می‌کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پروفسور احمد حسن از برگزیدگان جایزه مصطفی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: من در کشور مصر به دنیا آمدم و برای نخستین بار است که در جایزه مصطفی شرکت می‌کنم.

حسن گفت: حوزه فعالیت من در زمینه هوش مصنوعی است. به طور کلی نه فقط هوش مصنوعی بلکه علوم رایانه نقشی که در بقیه علوم دارد این است که پایه علم و علوم وجود دارد اما اینها شتاب‌دهنده می‌شوند، یعنی هر پیشرفتی که قرار بوده رخ بدهد به واسطه علوم رایانه‌ای از جمله هوش مصنوعی شتاب تندتری پیدا می‌کند.

حیرت دانشمندان "جایزه مصطفی" در بازدید از پژوهشگاه رویان

وی تصریح کرد: نحوه آشنایی بنده با جایزه مصطفی تماس عوامل بنیاد مصطفی با بنده بوده است. جایزه مصطفی تعاملات و همکاری‌هایی در حوزه علم و فناوری در میان مسلمانان ایجاد کرده است و اینکه این جایزه علمی بر روی مسلمانان متمرکز است، بسیار حائز اهمیت است.

وی در پاسخ با سؤالی مبنی بر اینکه با بازدید از مراکز علمی و دانشگاه‌های ایران چه تصمیمی برای همکاری های علمی دارید، گفت: لازم نیست به ایران بیاییم که ببینیم چه امکانات قوی و دانشجویان قوی دارد.

وی با بیان اینکه طی این چند روز از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه‌های اصفهان بازدید داشتیم، گفت: دستاوردهای خوبی در زمینه‌های مختلف حاصل شده است.

برگزیده جایزه مصطفی 2023 گفت: موضوع مهمی که در ایران دیده می‌شود تجاری‌سازی است؛ باید بتوانیم برای تبدیل به پروژه سودآور و صنعتی همکاری های علمی را آغاز کنیم.

به گزارش تسنیم، پروفسور احمد حسن در سطح جهان در زمینه نرم‌افزار نامی شناخته شده است. مهم‌ترین حوزه‌های تحقیقاتی وی شامل نرم‌افزار، مهندسی نرم‌افزار، داده‌کاوی، کیفیت نرم‌افزار و شبکه اینترنت است.

تحقیقات وی در زمینه نرم‌افزار موضوعاتی مانند کد و کدمنبع را باهم می‌آمیزد. احمد حسن در مورد نرم‌افزار در حوزه های مختلف شامل نرم‌افزار به عنوان منبعی برای سرویس‌دهی، نگهداری نرم‌افزار، توسعه نرم‌افزار، تحلیل و مرور نرم‌افزارهای مشابه تحقیق کرده است. پژوهش‌های او در زمینه داده‌کاوی شامل مولفه‌هایی مانند الگوسازی پیش‌بینی‌کننده، جنگل‌های تصمیم تصادفی، عیب‌یابی و نقص‌زدایی برنامه‌های نرم‌افزاری و یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی است.

مخازن نرم افزار یک حوزه چندرشته‌ای است که روش‌های مهندسی نرم‌افزار، داده‌کاوی، هوش مصنوعی و بازیابی اطلاعات را در آن با هم ترکیب می‌شود. محققان می‌توانند با به‌کارگیری این روش‌ها در داده‌های مخزن نرم‌افزار، اطلاعات خوبی در مورد فرآیندهای توسعه، کیفیت و تکامل نرم‌افزار به دست آورند.