دوشنبه 5 آذر 1403

پیشگیری، علائم، دردسرها و درمان یک بیماری مهم در مردان

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پیشگیری، علائم، دردسرها و درمان یک بیماری مهم در مردان

تحقیقات اخیر ثابت کرده زگیل تناسلی رایج‌ترین عفونت منتقله از راه جنسی است و البته زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض ابتلا به زگیل‌های تناسلی هستند.

این زگیل‌ها ممکن است به صورت کوچک و برجستگی‌های گوشتی ظاهر شوند یا ظاهر شبیه گل کلم داشته باشند. در بسیاری از موارد، زگیل‌ها بسیار کوچکتر از چیزی هستند که قابل دیدن باشند. گاهی این ویروس تنها میتواند منجر به بروز خونریزی های بدون دلیل واژینال شود.

زگیل تناسلی در زنان ممکن است بر روی قسمت داخلی یا خارجی واژن، ناحیه بین اندام‌های تناسلی خارجی و مقعد، کانال مقعد و دهانه رحم رشد کند. در مردان نیز ممکن است بر روی سر یا شفت آلت تناسلی، کیسه بیضه یا مقعد رخ دهد. زگیل تناسلی همچنین می‌تواند در دهان و گلوی فردی که تماس جنسی دهانی با یک فرد آلوده داشته، رشد کند.

تا کنون حدود 200 زیر گروه ویروس hpv شناخته شده که تنها 40 مدل آن تناسلی هستند. بر خلاف تصورات اشتباه، این ویروس، خونی نیست و صرفا پوستی است و از طریق تماس مخاطی و یا تماس ویروس با پوست آسیب دیده (خراش و زخم) منتقل میشود و در صورت درمان صحیح ویروس کاملا از بدن ریشه کن می شود. نکته حائز اهمیت این است که در حدود 90 درصد موارد ابتلا، بدن فرد ظرف یک تا دو سال ویروس را بصورت خودبخود ریشه کن و دفع می کند.

کاهش ریسک ابتلا و انتقال این ویروس چگونه ممکن است؟

رعایت موارد زیر به ایمنی در برابر این ببماری ویروسی کمک می کند:

پرهیز از روابط جنسی پر خطر و داشتن شریک های جنسی متعدد استفاده از کاندوم شست و شوی ناحیه تناسلی با آب و صابون، قبل و بعد از رابطه در موارد روابط جنسی پر خطر، اصلاح ناحیه تناسلی با تیغ و موبر، قبل از رابطه انجام نشود تا قسمتهایی از ناحیه تناسلی که با کاندوم پوشیده نمیشود، زخمی و ملتهب نباشد.

تاثیر واکسیناسیون را دست کم نگیرید بهترین زمان واکسیناسیون برای این ویروس، قبل از برقراری اولین رابطه جنسی است و در دختر ها در سنین 12-13 سالگی و در پسرها در سنین 14-15 سالگی توصیه میشود. طبق بررسی ها، واکسیناسیون تا 45 سالگی، حتی در صورت ابتلا به ویروس هم میتواند کمک کننده باشد.

درمان قطعی چگونه ممکن است؟ درمان موثر زگیل تناسلی با رعایت موارد زیر ممکن است: اصلی ترین قسمت درمان، عدم اصلاح و زخمی کردن ناحیه تناسلی مبتلا است تا از گسترش ویروس جلوگیری شود. استفاده از کاندوم به منظور جلوگیری از انتقال مکرر ویروس در زوجین ویزیت دوره ای و از بین بردن ضایعاتی که به چشم دیده میشود با کمک فریز کردن یا لیزر و یا استفاده از محلولهای اسیدی موضعی تقویت ایمنی از طریق داروهای مورد تایید

*اورولوژیست و جراح بیماری‌های ادراری تناسلی

4747

کد خبر 1739904