چالش جدی در گسترش روابط اقتصادی با آفریقا از نگاه قالیباف
قالیباف با تأکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای بینالمللی نظیر بریکس و شانگهای گفت: با وجود تحریمها، حضور ایران در این سازمانها فرصتهای مهمی را برای توسعه همکاریهای اقتصادی فراهم کرده است.
رئیس مجلس که در راس هیئتی پارلمانی به اتیوپی سفر کرده است پس از ورود به آدیسآبابا در نخستین جلسه کاری خود عصر روز پنجشنبه به وقت محلی با جمعی از فعالان اقتصادی مقیم اتیوپی دیدار و گفتوگو کرد.
این دیدار که با هدف بررسی چالشها و فرصتهای همکاری اقتصادی بین ایران و اتیوپی برگزار شد، به شناسایی موانع پیشروی تجار ایرانی در این کشور اختصاص یافت.
اما متأسفانه بخش خصوصی و حتی بسیاری از فعالان اقتصادی ایرانی آشنایی کافی با این ظرفیتها ندارند و از آنها بهدرستی استفاده نمیکنند. باید تلاش شود اطلاعرسانی دقیق و جامعی در این خصوص انجام شود.
خبر مرتبط قالیباف: ما هیچ وظیفهای درباره FATF نداریم + فیلمرئیس مجلس میگوید ما هیچ نقش قانونی در FATF نداریم و موضوع در دستورکار مجلس نمیتواند قرار بگیرد و طبق قانون ما هیچ وظیفهای نسبت به آن نداریم.
وی همچنین یکی از چالشهای جدی در گسترش روابط اقتصادی با آفریقا را مشکلات حملونقل دانست و افزود: نبود زیرساختهای پایدار در حوزه حملونقل، روند تجارت با این قاره را دشوار کرده است. علاوه بر این، مشارکت بخش خصوصی در این حوزه محدود است و عمدتاً نهادهای عمومی غیردولتی فعالیت دارند. باید زمینهای فراهم شود که بخش خصوصی بتواند بهصورت مستقل و فعال وارد میدان شود و توسعه همکاریها را دنبال کند.
رییس مجلس در ادامه بر ضرورت همکاری با کشورهای دیگر برای رفع برخی از موانع تأکید کرد و گفت: میتوان با همکاری برخی کشورها مانند چین، مشکلات مرتبط با سوئیفت و انتقالات مالی را کاهش داد و از امکان تهاتر و ایجاد خطوط اعتباری بهره برد. این اقدامات نیازمند حضور فعال و میدانی بخش خصوصی و پیگیری جدی آنهاست.
در این دیدار، فعالان اقتصادی ایرانی به مشکلات خود در سرمایهگذاری و تجارت در اتیوپی اشاره کردند. آنان مسائل مرتبط با تغییرات مکرر سیاستهای ارزی و مالیاتی، دشواری صادرات نفت و گاز و هزینههای بالای حملونقل در مسیرهای مختلف قاره آفریقا را از مهمترین موانع توسعه تجارت و روابط اقتصادی با آفریقابرشمردند.
البته با وجود این موانع، فعالان اقتصادی به ظرفیتهای صادرات محصولات پتروشیمی، خدمات فنی - مهندسی و مشارکت در ساخت نیروگاههای برق با استفاده از منابع آبی اتیوپی اشاره کردند و خواستار حمایت بیشتر از سوی دولت و تسهیل روابط اقتصادی شدند.
این سفر که برای نخستین بار در سطح ریاست قوه مقننه ایران به اتیوپی انجام شد، به دلیل عضویت هر دو کشور در گروه بریکس و جایگاه این کشور در بین 5 اقتصاد برتر آفریقا اهمیت ویژهای برخوردار است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.