چرایی سقوط امپراطوری عثمانی به روایت پژوهشگر آمریکایی
![چرایی سقوط امپراطوری عثمانی به روایت پژوهشگر آمریکایی](https://media.mehrnews.com/d/2022/12/14/3/4359631.jpg?ts=1671010571481)
«سقوط سلطنت؛ جنگ بزرگ و پایان امپراتوری عثمانی» نوشته رایان جینگراس و ترجمه علیرضا میردیده توسط شیرازه کتاب ما منتشر شد. جینگراس استاد دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی در کالیفرنیاست.
«سقوط سلطنت؛ جنگ بزرگ و پایان امپراتوری عثمانی» نوشته رایان جینگراس و ترجمه علیرضا میردیده توسط شیرازه کتاب ما منتشر شد. جینگراس استاد دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی در کالیفرنیاست.
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سقوط سلطنت؛ جنگ بزرگ و پایان امپراتوری عثمانی» نوشته رایان جینگراس و ترجمه علیرضا میر دیده در 517 صفحه و بهای 250 هزار تومان توسط انتشارات شیرازه کتاب ما منتشر شد.
کتاب حاضر روایت دهههای پایانیِ عمر امپراتوری عثمانی است با اولویت دادن به ناآرامیها، تلاطمات و آشوبهایی که از درون این ساختار سیاسی منجر به افول اقتدار و سپس اضمحلالش گشتند؛ به این معنا، در این روایت، عامل بیرونی یعنی جنگ بزرگ یا همان جنگ اول جهانی در مقامِ دوم اهمیت قرار میگیرد.
آن گونه که در این کتاب توضیح داده شده است، سقوط سلطنت طی سه مرحله صورت گرفت. مرحله اول، بروز آشکار و سپس تشدید تنشهای داخلیای است که ناشی از ترکیب پیچیده قومی، ملیتی و مذهبیِ امپراتوری بود پیش از جنگ بزرگ؛ مرحله دوم به وقایع سالهای جنگ و تغییر و تحولات ناشی از آن اختصاص دارد؛ و مرحله سوم به شرح رویدادها و منازعاتی میپردازد که میتوان آنها را ذیل تلاش برای تأسیس کشور ترکیه که شکل یک حکومت جمهوری بهخود گرفت دستهبندی کرد.
در هر سه بخش، نویسنده علاوه بر بررسی تحولات سیاسی در پایتخت، یعنی استانبول، به شرح مفصل ناآرامیها، شورشها، اغتشاشات و تلاطماتی میپردازد که در استانها، خطهها و حواشی امپراتوری بهوقوع پیوستند و در تعیین سرنوشتش نقشی تعیینکننده داشتند.
رایان جینگراس استاد دانشکده تحصیلات تکمیلی نیروی دریایی در کالیفرنیا و مورخ اواخر امپراتوری عثمانی است. وی نویسنده پنج کتاب درباره تاریخ عثمانی و ترکیه جدید است که از جمله آنها میتوان به «طلوع ابدی: ترکیه در عصر آتاتورک» و «سواحل غم انگیز: خشونت، قومیت و پایان امپراتوری عثمانی» اشاره کرد. او در مورد موضوعات مختلف مرتبط با تاریخ و سیاست در نشریاتی مانند امور خارجه، نیویورک تایمز، مجله بین المللی مطالعات خاورمیانه، مجله خاورمیانه، مطالعات ایران، گذشته و حال، و جنگ در سنگها منتشر کرده است.