چرا دادگاههای بینالمللی صلاحیت رسیدگی به پرونده منافقان را ندارند؟
یک کارشناس حقوق بینالملل درباره اینکه چرا دادگاههای بینالمللی صلاحیت رسیدگی به پرونده منافقان را ندارند توضیحاتی شرح داد.
یک کارشناس حقوق بینالملل درباره اینکه چرا دادگاههای بینالمللی صلاحیت رسیدگی به پرونده منافقان را ندارند توضیحاتی شرح داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین مسعودی کارشناس حقوق بینالملل در مورد اینکه چرا دادگاههای بینالمللی صلاحیت رسیدگی به پرونده منافقان را ندارند، گفت: ممکن است در این خصوص شائبه به وجود بیاید که چرا ما هیچوقت در این خصوص در محاکم بینالمللی طرح دعوا نکردهایم باید گفت، یکی از دادگاهها که صلاحیت رسیدگی به جرایم بینالمللی را دارد دیوان کیفری بینالمللی است، صلاحیت محاکم بینالمللی عمدتاً صلاحیتهای تکمیلی است.
وی افزود: صلاحیت تکمیلی یعنی محکمه بینالمللی زمانی میتواند به یک دعوا رسیدگی کند که محاکم داخلی با دو قید «نخواهند» یا «نتوانند» رسیدگی کند، آن وقت در مرحله دوم محاکم بینالمللی صالح رسیدگی میشود، اما ما هم میخواهیم هم میتوانیمبه این موضوع رسیدگی کنیم.
این کارشناس حقوق بینالملل ادامه داد: در بیانیهای که سازمان مجاهدین به آن اشاره دارد دادگاه رسیدگی به پرونده شهید صیاد شیرازی فرانسه را معرفی کرد، که به محض بازداشت مریم رجوی در پاریس فرانسه، زنان دست به خودسوزی زدند، که منجر شد در کمتر از 15 روز او را آزاد کنند. در تفتیشی که پلیس فرانسه انجام داد مبالغ قابل توجهی پول در این اماکن وجود داشت، پلیس فرانسه اذعان کرده بود که کسانی که دستگیر شدند دلایل و توجهی برای دریافت مبالغ گزاف پول نداشتند. آن وقت ما چطور بیایم در فرانسه که سرکرده اصلی را در کمتر از یک ماه آزاد میکند اقامه دعوا کنیم؟