چرا لایحه مقابله با رسوب کالا در دولت بلاتکلیف ماند / پای نظام ثبت سفارش درمیان است
رئیس سازمان گمرک ضمن تشریح اختلاف نظر هایی که در خصوص تصویب لایحه مقابله با رسوب کالا وجود دارد، از تصویب این لایحه در آینده ای نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضوانی فر، رئیس گمرک ایران ضمن اشاره به تنظیم لایحه ی مقابله با رسوب کالا در گمرکات گفت: لایحه ای در این خصوص تنظیم شده است و در حال جمع کردن نقطه نظرات تمام دستگاه های مرتبط با این موضوع هستیم تا فرایند تصویب آن در مجلس طی شود و در نهایت به تصویب برسد. نقطه نظرات برای عدم رسوب کالا در گمرکات متنوع است. به عنوان مثال نظر این است که اساسا کالایی که ثبت سفارش ندارد، در کشور مبدا بارگیری نشود، چرا که به هر حال شاهد هستیم کالایی که ثبت سفارش نشده است بارگیری می شود و در کشور ما تخلیه می شود و چالش رسوب را ایجاد می کند و این مشکل را ایجاد می کند که آیا بهش ثبت سفارش بدهیم با توجه به اینکه اولویت تخصیص ارز نیست یا خیر؟
نقطه نظرات در خصوص لایحه مقابله با رسوب کالا متفاوت است
وی ادامه داد: بعضی دیگر از دوستان این موضوع را مطرح می کنند که امکان تخلیه کالایی که ثبت سفارش ندارد، فراهم نشود و برخی دیگر معتقدند در حوزه ی تجارت خارجی ایجاد محدودیت به صلاح کشور نیست. به عنوان مثال فرض کنید کشتی آمده و 13، 14 هزار تا کانتیتر روی آن قرار دارد و این امکان وجود ندارد که مثلا بخاطر یک یا چند تا کانتینر که ثبت سفارش ندارند کشیتی را برگشت بزنیم.
رضوانی فر افزود: بنابراین چه آن گروهی که می گویند کالای بدون ثبت سفارش از ابتدا به کشور نیاید و چه آن دسته که معتقدند در شرایطی که کشور با این سختی خرید می کند، نمی شود که کالای وارد شده را در گمرک خواباند و یا اجازه ی واردات نداد که هر دو نقطه نظرات نکاتی دارند که بسیار قابل تامل است. از طرفی ما اگر قرار است از یک کشور گندم یا برنج بخریم، باید قراردادهای بلند مدت ببندیم، بنابراین نیم شود که مثلا یک روز ثبت سفارش باز باشد و یک روز به دلیل برخی ملاحظات ثبت سفارش ها را ببندیم
رئیس گمرک ایران گفت: یکی از موضوعاتی که به جد دنبال می شود با ثبات کردن سیاست ها در حوزه ی تجارت خارجی است. به عنوان مثال ما اعتقاد داریم اگر بر اساس احکام بودجه قرار بوده تا فهرستی در اختیار گمرک قرار گیرد که اقدامات قانونی در راستای آن صورت گیرد باید در همان 7 فروردین به گمرگ شود، مثلا بر اساس بند ب تبصره 7 قانون بودجه 1402، حقوق ورودی واردات مواد اولیه لیست مشخصی از 4 درصد به 1 درصد تقلیل پیدا کند، اما این لیست 18 اردیبهشت به ما داده شده است.
رضوانی فر در خصوص آخرین وضعیت لایحه رسوب کالا گفت: ما تمام آن چیزی که نقطه نظر گمرک بود را به کررات به دوستان گفتیم و تقریبا این لایحه نهایی شده است و در حال طی کردن فرایند تصویب است.