جمعه 9 آذر 1403

چشم انتظاری 13 ساله دانشجویان گلستانی برای سرپناه / بهای 4 میلیونی اتاقکی به نام خوابگاه

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
چشم انتظاری 13 ساله دانشجویان گلستانی برای سرپناه / بهای 4 میلیونی اتاقکی به نام خوابگاه

دانشجویان دانشگاه گلستان سالهاست علی رغم پیگیری های متعدد و فریادهای بی صدایی که از دیواره های دانشگاه بیرون نیامده چشم انتظار ساخت و ایجاد یک خوابگاه دانشجویی دولتی و یا دریافت سهم خود از ظرفیت دانشگاه منابع طبیعی گرگان هستند تا مجبور نباشند برای اتاقکی کوچک با تعداد نفرات بالا در هر ترم مبلغ گزافی را پرداخته یا به ناچار از تحصیل انصراف دهند.

استان گلستان به عنوان یکی از استانهای سرشار از ظرفیت های بزرگ منابع انسانی در بستری از توانمندی ها و استعدادها در دهه 70 با تصمیم دولت وقت از استان مازندران انتزاع یافت و استانی سرسبز، با طراوت و مملو از پتانسیل های بالقوه را تشکیل داد، استانی که باید به سرعت به سمت پیشرفت و تعالی حرکت می کرد تا عقب ماندگی ها تاریخی خود را که ناشی از دوری از مرکز و بی توجهی نسبت به سایر بخش ها به دلیل وسعت استان مازندران سابق بود را جبران کرده و همپای سایر استانها طعم توسعه را بچشد.

ایجاد زیرساخت های اولیه و به ویژه توسعه علم و دانش یکی از محورهایی بود که هر چند با تاخیر اما در دستور کار مدیران استانی و ملی قرار گرفت و بر همین مبنا دانشگاه گلستان به عنوان یک دانشگاه جامع در کنار دانشگاه پرسابقه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این استان ایجاد شد که در آن سالها وقتی درباره فضای فیزیکی و الزام تجهیز دانشگاه سخن به میان می آمد همگان انگشت اشاره را به سمت افق های نزدیک و برنامه های آتی برای کمک به دانشگاه، ساخت ساختمان جدید و تجهیز آن می بردند.

اما در واقع سهم دانشگاه گلستان از انتزاع و جدا شدن از دانشگاه منابع طبیعی تنها بخش کوچکی از ساختمان فیزیکی دانشگاه بود آن هم تا زمانی که ساختمان اصلی دانشگاه گلستان در سرخنکلاته آماده شود؛ اما همه به نیکی می دانیم که یک فضای دانشگاهی تنها با فضای صرفا فیزیکی برای کار اداری و آموزشی تعریف نشده و مجموعه ای از فضاهای خدماتی، رفاهی، فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی و... را نیز شامل می شود.

آنچه در این گزارش مطمع نظر است بلاتکلیفی و چشم انتظاری دانشجویان دانشگاه گلستان پیرامون وضعیت خوابگاه دانشجویی این دانشگاه بعد از 13 سال است که نه سهمیه این دانشگاه از خوابگاه‌های بعضا خالی دانشگاه منابع طبیعی اخذ شده و نه خوابگاه جدیدی برای دانشجویان این دانشگاه ساخته شده تا مجبور نباشند با هزینه‌های گزاف خوابگاه‌های خودگردان و غیردولتی در چنین شرایط اقتصادی به خانواده‌های خود بیش از این فشار بیاورند.

از این رو گفت و گویی صورت داده‌ایم با دبیر شورای صنفی دانشگاه گلستان پیرامون این موضوع که مشروح آن را در ادامه مشاهده می کنید:

کانکس هایی که کلاس درس دانشجویان گلستانی شده است

دبیر شورای صنفی دانشگاه گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه مشکل خوابگاه در دانشگاه ما دیگر به یک مشکل بزرگ و تاریخی تبدیل شده است، اظهار کرد: وقتی دانشگاه گلستان با تجمیع دانشکده علوم انسانی و ایجاد دانشکده فنی و مهندسی ایجاد شد تنها عائدی دانشگاه گلستان از تفکیک فضاها بخش مختصری از ساختمان فیزیکی دانشگاه منابع در خیابان شهید بهشتی بود که البته به مرور از همین بخش ها نیز برخی از فضاها از جمله سالن رشد و... از دانشگاه گلستان پس گرفته شده و به مکانهای دیگری تبدیل شده است.

اصغری با بیان اینکه در برخی از اوقات کلاسهای عمومی دانشجویان ما در دانشکده فنی و مهندسی در کانکس برگزار می شود، ادامه داد: دانشکده دیگر ما در شهرستان علی آبادکتول است که بخشی در فاضل آباد و برخی در علی آبادکتول است که از فاصله و رفت و آمدهای طولانی بین ساختمانها و رسیدن غذای سرد به دانشگاهها در همه روزها و شب ها گرفته تا خطرات جاده ای و... از جمله مشکلات این وضعیت است.

وی با تاکید بر اینکه فعلا در زمین دانشگاه گلستان در شهر سرخنکلاته دانشکده علوم انسانی، مسجد، زمین چمن و یکی دو فضای دیگر آماده شده است، ادامه داد: راه اندازی و افتتاح ساختمان دانشکده علوم پایه نیز احتمالا در حالت خوش بینانه تا مهرماه سال آینده است اما حقیقتا مشکل اساسی ما در شرایط فعلی وضعیت خوابگاه دانشگاه است که هنوز بعد از 13 سال وضعیت آن مشخص نشده است.

دبیر شورای صنفی دانشگاه گلستان با اشاره به اینکه هزینه خوابگاه‌های غیردولتی کاملا آزاد است و شهریه اش بعضا تا 10 برابر خوابگاه دولتی است، تصریح کرد: قیمت شهریه خوابگاه‌های دولتی از سوی صندوق رفاه وزارت اعلام قیمت می شود اما خوابگاه‌های فعلی غیردولتی بین سه تا چهار میلیون تومان اعلام قیمت کرده است.

دانشجویان به خاطر عدم تمکن مالی مجبور به انصراف می شوند

اصغری با بیان اینکه با اعلام وضعیت خوابگاهها و حضوری شدن دانشگاه‌ها خیلی از دانشجویان غیربومی که حدود نیمی از دانشجویان هستند به ویژه در مقطع ارشد با توجه به اینکه نخستین ترم حضوری است و باید در همین ماه برای دریافت خانه یا خوابگاه اقدام کنند چون با شهر هم آشنا نیستند مجبورند یا هزینه گزاف را پرداخت کرده و یا انصراف از تحصیل را انتخاب کنند، ادامه داد: با توجه به حقوق های فعلی پدران ما و وضعیت اقتصادی فعلی کشور این شایسته نیست که دانشجویی که درس خوانده و با تلاش در دانشگاه دولتی قبول شده بخاطر نداشتن پول برای گرفتن خوابگاه از تحصیل انصراف دهند.

وی با اینکه ما از نظر وزارت علوم به عنوان دانشگاه نخست استان از نظر وزارت علوم محسوب می شویم اما از نظر امکانت رفاهی و خدماتی دانشگاه آخر استان هستیم، خاطرنشان کرد: حتی متاسفانه بخش عمده‌ای از دانشکده‌های فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌های آزاد و.. دارای خوابگاه با هزینه های پائین و دولتی هستند.

دبیر شورای صنفی دانشگاه گلستان با بیان اینکه ما دیدارهای متعددی را با مدیران ارشد استانی در دولت قبل و نماینده معظم ولی فقیه داشته ایم، اضافه کرد: دولت ما را به استانداری سابق و آنها هم به خود دانشگاه ارجاع داد و عملا به نتیجه ای نرسیده ایم و متاسفانه نامه‌ای نیز از سوی وزارت علوم زده شده است که دانشگاه‌های که خوابگاه ندارند نمی توانند از بودجه دولتی خوابگاه را ساخته و باید از ظرفیت خیرین استفاده کنند که این بر خلاف مفاد قانون مبنی بر ضرورت تامین فضای آموزشی و رفاهی برای دانشجویان است.

اصغری با تاکید بر اینکه ما درخواست داریم که فعلا از ظرفیت خالی دانشگاه منابع طبیعی استفاده شده و برای بلند مدت چاره اندیشی برای ساخت توسط خیرین یا بودجه دولتی صورت بگیرد، اظهار کرد: ما کارزاری را با امضای حدود 2 هزار و 500 نفر از دانشجویان آماده کرده ایم که امیدواریم به دست رئیس جمهور محترم و وزیر علوم برسد تا حداقل بعد از 13 سال در دولت مردمی و انقلابی بخت خوابگاه دانشگاه گلستان باز شود.

انتهای پیام