سه‌شنبه 29 آبان 1403

چهارمین رویداد استارت آپی صنعت زعفران کشور در تربت حیدریه برگزار شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چهارمین رویداد استارت آپی صنعت زعفران کشور در تربت حیدریه برگزار شد

جمشیدیان گفت در این رویداد علمی پژوهشگران جوان استانهای خراسان جدیدترین ایده های علمی خود را با موضوع فرآوری زعفران ارائه کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ مسعود جمشیدیان، مدیر مرکز رشد تربت حیدریه صبح امروز در حاشیه برگزاری این رویداد اظهار داشت: همه ساله در فصل برداشت و فرآوری طلای سرخ هزاران تن پرچم و گلبرگ گلهای زعفران در قالب زباله دورریز می شود.

وی تصریح کرد: در چهارمین رویداد استارت آپی زعفران کشور با رویکرد فرآوری محصول زعفران 75 نفر از دانشجویان و پژوهشگران از استانهای خراسان شمالی، رضوی و جنوبی در قالب یازده تیم به صورت حضوری و آنلاین 11 ایده نوآورانه و فناورانه خود را در موضوع فرآوری زعفران ارائه کردند.

جمشیدیان خاطر نشان کرد: دستاوردهای پژوهشی و ایده های فناورانه و نوآورانه دانشجویان و پژوهشگران شرکت کننده در این رویدادهای علمی با حمایت مرکز رشد به بازار هدف نزدیک و در مسیر تجاری سازی قرار می گیرد.

از مجموع بیش از 118 هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در ایران، استان خراسان رضوی با بیش از 90 هزار هکتار و 80 درصد تولید و خراسان جنوبی با 15 هزار و 700 هکتار و حدود 5 درصد و همچنین سایر استانها با 8 هزار هکتار دیگر به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

از مجموع 90 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، بیش از هشت هزار و 500 هکتار یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون بر 50 هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، 12 هزار هکتار معادل 17 درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.

در سطح استان خراسان رضوی بیش از 120 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران‌کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغولند.

اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می‌آید.

انتهای پیام /