چگونه با همسر عصبانی رفتار کنیم؟
اگر به این فکر میکنید که چگونه با شریک زندگی خود در مورد مسائل کنترل خشم رفتار کنید، بدانید که یک فرد عصبانی اغلب کسی است که به شدت آسیب دیده و تصمیم میگیرد از عصبانیت برای محافظت از خود استفاده کند. کوچکترین تهدید یا ناامنی میتواند باعث شعله ور شدن آنها به عنوان یک مکانیسم دفاعی شود؛ بنابراین اگر بتوانید احساس امنیت عاطفی ایجاد کنید، ممکن است متوجه شوید که بسیاری از خشم را میتوان...
خشم یک حس قدرتمند است که اگر کنترل نشده ادامه یابد میتواند باعث تخریب بی حد و مرزی باشد. خشم درست مانند آتش سوزی جنگل که درختان سر به فلک کشیده، خانهها و زندگی را در مسیر خود نابود میکند و با عصبانیت نیز از کنترل خارج میشود.
هنگامی که در یک رابطه صمیمانه با همسرعصبانی هستید یا اگر شوهرتان دچار مشکلات عدم کنترل خشم است، برای حفظ رابطه در سطح عملکردی به خِرد زیادی نیاز است.
بسیاری از ازدواجها از هم پاشیده میشود، زیرا زوجها نمیدانند چگونه با مسائل خشم کنار بیایند یا چگونه خشم و ناامیدی را در یک رابطه کنترل کنند؛ بنابراین اگر میدانید کنترل خشم در رابطه چطور است یا چگونه با همسر عصبانی برخورد کنید، ادامه مطلب را بخوانید.
این مقاله به تشریح باید و نبایدها در کنترل خشم اشاره میکند، که میتواند در مواجهه با همسرعصبانی مفید باشد.
آیا کسی که مشکلات خشم دارد میتواند تغییر کند؟
خشم از آسیب ناشی میشود و افراد دارای مشکلات و عدم کنترل خشم هستند به عشق زیادی نیاز دارند، زیرا احساس میکنند کنار گذاشته شده و تنها هستند.
افرادی که مشکلات کنترل خشم دارند اگر بخواهند مسیر دشوار را طی کنند و کارهای سخت روی خودشان انجام دهند، تغییرشان امکان پذیر است. اگر آنها بتوانند به جنبههای مثبت خود نگاه کرده و دیدگاه خود را تغییر دهند، همه چیزهای خوب به دنبال آن میآید.
افراد مبتلا به مسائل کنترل خشم باید بیشتر از خود، محیط اطراف و به آنچه آنها را برای کنترل احساسات منفی تحریک میکند، آگاه باشند.
چگونه همسر عصبانی را آرام کنید؟
کنترل خشم دشوار است. اینکه چه باید گفت و چه زمان باید گفت یک معادله است. اگر بخواهید همسر عصبانی خود را که قادر به کنترل خشم است آرام کنید، ایمان و اعتماد را در رابطه القا خواهید کرد و قطعاً قویتر خواهد شد.
هنگامی که احساسات فرد خشمگین ابراز میشود، احساسات منفی زیادی را پراکنده میکند، اما اگر با عشق و احترام به آن رسیدگی کنید، مطمئناً انرژی بین شما و شریک زندگی تان به سمت بهتر شدن تغییر خواهد کرد.
نحوه برخورد با همسر عصبانی؛ 10 استراتژی
زندگی با کسی که مشکلات کنترل خشم دارد میتواند دشوار باشد. اگر شریک زندگی شما مایل است روی آنها کار کند و میخواهید به او کمک کنید، این 10 نکته را در مورد نحوه برخورد با همسر عصبانی یا نحوه برخورد با همسر عصبی را بررسی کنید:
1. آرامش خود را حفظ کنید
آیا میخواهید راز نحوه برخورد با شوهر عصبانی یا نحوه برخورد در صورت بروز مشکلات عصبانیت همسر را بیاموزید؟ ساده است، آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید.
مسلماً ممکن است انجام این کار آسان نباشد، مخصوصاً زمانی که با همسری عصبانی سر و کار دارید و او به شما حمله میکند، اما هرچه آرامتر بمانید، شریک زندگی تان سریعتر بر طغیان خود غلبه خواهد کرد.
حفظ آرامش یک استراتژی موقت برای استفاده در گرمای لحظه است. اگر هر دو بر سر یکدیگر فریاد بزنید هیچ چیز خوبی حاصل نمیشود و کنترل خشم به دست شخص عصبانی بازنمی گردد.
سپس هنگامی که همسرتان آرام شد، میتوانید موضوع را به شیوهای سازندهتر مطرح کنید.
وقتی یک همسر عصبانی دارید، بسیار مهم است که مرزهای محکمی را تعیین کنید.
2. هیزم بر آتش نریزید
این نکته در مورد نحوه برخورد با یک همسر عصبانی به دنبال نکته قبلی میآید. عصبانی شدن در پاسخ به خشم همسرتان در واقع نتیجه معکوس دارد.
اگر به آتش موجود سوخت اضافه کنید، برای مدت طولانی تری میسوزد و نتیجهای که در پی آن باقی میماند بسیار آسیب زا خواهد بود. اجازه دهید همسرتان به تنهایی عصبانی باشد و با عدم کنترل خشم دست و پنجه نرم کند.
تضاد شدید نگرش آرام، مسالمت آمیز و بالغ شما ممکن است بههمسرتان کمک کرده تا متوجه شود که چقدر رفتار بدی دارد و به نوبه خود به شما کمک میکند تا بفهمید چگونه با همسر عصبانی رفتار کنید.
3. به رفتار خود فکر کنید
اینجاست که باید به طرز ناعادلانهای با خود صادق باشید. آیا کاری هست که انجام میدهید یا انجام نمیدهید که خشم شریکتان را برانگیخته یا بدتر کند؟
تمایل طبیعی همسران عصبانی این است که شما یا شخص دیگری را به خاطر عدم کنترل خشم خود سرزنش کنند، بنابراین باید در اینجا بسیار مراقب باشید تا تمام سرزنشهایی را که با میل و رغبت از آنها میشنوید، جذب نکنید.
به یاد داشته باشید، شما فقط مسئول اعمال خود هستید، نه آنها. اگر چیزی برای عذرخواهی یا اصلاح رفتارتان دارید، این کار را انجام و ادامه دهید.
4. توجیه نکنید!
آیا تا به حال متوجه شده اید که خشم همسر عصبانی خود را پنهان کرده اید؟
اگر با شوهر عصبانی زندگی میکنید و او به یکی از دوستان یا اعضای خانواده شما توهین کرده، آیا بعد از آن به آرامی به سراغ آن شخص میروید و به او توضیح میدهید که چرا همسرتان به او بی احترامی کرده است؟ این واقعا بد نیست؟
اگر به انجام این نوع کارها ادامه دهید، شریک زندگی شما نمیتواند بیاموزد که تمام عواقب ناشی از عصبانیت و عدم کنترل خشم خود را بپذیرد.
5. مرزها را تعیین کنید
وقتی در روابط معضل کنترل خشم یا همسر عصبانی دارید، بسیار مهم است که مرزهای محکمی را تعیین کنید.
به این فکر کرده اید که چگونه با یک فرد عصبانی در یک رابطه برخورد کنید؟ مقابله با خشم با تصمیم گیری برای تحمل میزان خشم شریک زندگیتان شروع میشود و چه چیزی را اجازه نمیدهید، به شریکتان اطلاع دهید و آمادگی دفاع و حفظ آن خط مرزی را داشته باشید.
مرزها راهی عالی برای برخورد با همسر عصبانی و درک این موضوع است که همه روابط برای شکوفا شدن نیاز به احترام متقابل دارند.
به یاد داشته باشید، مرزها یک روش زندگی خودخواهانه نیستند. بلکه باعث ایجاد و حفظ روابط سالم میشوند.
6. بی احترامی و بدرفتاری را تحمل نکنید
یکی از روشهای شما برای نحوه برخورد با همسری که از عدم کنترل خشم رنج میبرد یا به شما آسیب میرساند قطعاً باید در مورد جنبه بی احترامی و بدرفتاری روشن باشد. به قول معروف هیچ بهانهای برای سوء استفاده وجود ندارد.
وقتی با یک زن یا شوهر عصبانی سروکار دارید، آیا به خود اجازه میدهید که شما را تحقیر کنند، فریاد بزنند و سنگ تمام بگذارند یا دریافتکننده هر شکل دیگری از آزار، احساسی، کلامی یا فیزیکی باشید؟
اگر بی احترامی و بدرفتاری را بارها و بارها بپذیرید، به شریک عصبانی خود اجازه میدهید باور کند که اشکالی ندارد. اینطور نیست، و این به شما بستگی دارد که وضعیت را روشن کنید.
7. شفقت را در خود پرورش دهید
اگر به این فکر میکنید که چگونه با شریک زندگی خود در مورد مسائل کنترل خشم رفتار کنید، بدانید که یک فرد عصبانی اغلب کسی است که به شدت آسیب دیده و تصمیم میگیرد از عصبانیت برای محافظت از خود استفاده کند. کوچکترین تهدید یا ناامنی میتواند باعث شعله ور شدن آنها به عنوان یک مکانیسم دفاعی شود؛ بنابراین اگر بتوانید احساس امنیت عاطفی ایجاد کنید، ممکن است متوجه شوید که بسیاری از خشم را میتوان کنترل کرد.
این را میتوان از طریق صبر و مهربانی با گفتن جملههای محبت آمیز به جای انتقاد، گوش دادن با دقت و صمیمیت، نه تمسخر یا کنایه انجام داد.
8. از کمک گرفتن غافل نشوید
مقابله با خشم در ازدواج میتواند سخت باشد. اگر همنشینی با همسر عصبانی تان شما را نیز خشمگین کرده و گاهی اوقات احساس ناامیدی میکنید، لطفاً کمک بگیرید. یک مشاور یا درمانگر پیدا کنید یا با فردی که بتوانید به او اعتماد دارید صحبت کنید.
اگر همسرتان همیشه عصبانی است، به او بگویید چه احساسی دارید و پیشنهاد کنید که با هم کمک بگیرید. احساس نکنید که باید به تنهایی با عدم کنترل خشم شخصی دیگر مبارزه کنید.
همیشه خوب است که یک دیدگاه عینی داشته باشید، زیرا وقتی در موقعیتی گیر میافتید، ممکن است اصلا نتوانید به وضوح همه چیز را ببینید.
سرزنش، گناه، افسردگی، و انبوهی از احساسات منفی دیگر میتوانند به زودی مانند آبهای سیلابی بالا بروند و وضعیت دشوار را بسیار بدتر کنند.
9. بدانید چه زمانی باید کنار بروید
اگر همسرعصبانی شما اذعان کند که مشکلی دارد و مایل است کمک بگیرد و روی مسائل خشم خود کار کند، پس امیدی وجود دارد، مانند نوری در انتهای یک تونل تاریک.
با این حال، اگر هیچ اعتراف به اشتباه یا عذرخواهی سطحی بدون تغییر واقعی یا تلاش برای تغییر وجود نداشته باشد، باید تصمیمات دشواری بگیرید.
از خود بپرسید که آیا میتوانید بدون هیچ تغییری بهطور نامحدود ادامه دهید، به جز تغییری که بدتر میشود، زیرا اگر بهطور مؤثر با آن برخورد نشود، عصبانیت در طول زمان تشدید خواهد شد. اگر پاسخ شما منفی است، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که کنار بروید.
10. فراموش نکنید چه کسی هستید
یکی از خطرات جدی داشتن یک همسر عصبانی این است که شما نیز تبدیل به یک فرد عصبانی شوید. به هر حال خشم میتواند کاملا مسری باشد. همیشه به خود و شخصی که میشناسید وفادار بمانید.
خشم شریک زندگی شما از آن اوست که باید با آن مقابله کند، نه اینکه شما آن را کنار بگذارید. همانطور که به طور مداوم و صبورانه احساسات خود را به روشی بالغ و سالم بیان میکنید، به شریک زندگی خود کمک خواهید کرد تا همین کار را بیاموزد.
جمع بندی
کنترل خشم بستگی زیادی به فرد و شرایط دارد. ممکن است از چند روز تا چند هفته و سال طول بکشد.
بنابراین، اگر شریک زندگی شما از مشکلات خلقی رنج میبرد و فکر میکنید که چگونه با همسر عصبانی رفتار کنید، این مراحل را دنبال کنید و سعی کنید دردهای ریشهدار او را درک کرده و از محل آرامش به آنها گوش دهید. صبور باشید و در صورت نیاز از مشاور خبره کمک بگیرید.
منبع: اقتصاد آنلاین
از دست ندهید