کارآفرینی که از کارگری رستوران به تولید دستگاه تهویه رسید
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در شرایطی که تصمیمات یک شبه برخی مسئولان می تواند کسب و کارهای زیادی را تحت تاثیر خود قرار دهد، اراده ای قوی و پشتکار می تواند مانع از دلسردی و بیکاری شود تا آنجا که یک نفر را از کار کردن در رستوران به یک کارآفرین تبدیل کند. گفت و گوی زیر با فردی انجام شده که توانسته با غلبه بر یأس و ناامیدی به یک تولیدکننده تبدیل شود و افراد دیگری را نیز مشغول به کار کند.
ماجرای این کارآفرینی را از زبان خودش بخوانید:
من میرنادر آقایی متولد خرداد 65 هستم، در شهر خوی به دنیا آمدم. در دوران تحصیل معلم ها به ما انگیزه میدادند که شما می توانید انسان های بزرگی شوید. به خاطر همان معلم ها، همکلاسی های من اکنون کارآفرین، دارو ساز، کارخانه دار و یا فعال در مشاغل آزاد شدند.
اوایل دهه هشتاد وارد دانشگاه پیام نور شدم و در رشته مدیریت درس خواندم. چون در دانشگاه پیام نور درس می خواندم می توانستم کمتر به دانشگاه بروم و این فرصت مناسبی بود که کار مرغداری را فرا بگیرم.
چون کارگر خیلی با دقتی بودم و خودم را با مطالعه به روز نگه می داشتم، از کارفرماها بیشتر اطلاعات داشتم، در طول روز ساعات کمی را به استراحت می گذراندم و تنها 3 ساعت می خوابیدم. خیلی تلاش می کردم و همیشه رویای بزرگترین مرغداری کشور را در سر می پروراندم.
* یک مرغداری کوچک اجاره کردم
پاییز 83 فرا رسید، حالا پس از گذراندن سختی فراوان اعتباری در بازار کسب کرده بودم و پله های ترقی را به سرعت طی کردم. در بهترین دوران مرغداری بودم که به خاطر تصمیم اشتباه دولت وقت، مرغ برزیلی وارد کشور شد و من ورشکسته و روانه تهران شدم.
به تهران آمدم، پس از گذراندن مدت زمان بسیار سخت در شهر جدید و آدم های جدیدی که با آنها معاشرت داشتم، به رستورانی در مناطق بالای تهران رفتم و آنجا مشغول کار شدم.
پس از شش ماه کار سخت در آن رستوران با پولی که پس انداز کرده بودم از آنجا جدا شدم و به سرعت به یک شرکت خدماتی رفتم و در آنجا به صورت تجربی کار کردم و رفته رفته کار فنی را یاد گرفتم.
سپس به یک شرکت نصب و تعمیر کولر گازی رفتم و نصاب آنجا شدم اما باز هم تلاش می کردم. در همان زمان سیم کشی را یاد گرفتم و صفر تا صد تعمیرات را فرا گرفتم، برق کاری را هم به صورت کامل آموزش دیدم. در همین موقع ها بود که کار چیلر، داکت اسپلیت، اسپلیت و فن کویل را کامل یاد گرفتم و حالا می توانستم پروژه ای مستقل را خودم هماهنگ کنم و اولین تیم خودم را در سال 87 تشکیل دادم. حالا دیگر درآمدم بهتر شده بود و در مرکز شهر یک دفتر تاسیس کردم و 25 نیروی سرویس کار را کنار هم مشغول کار کردم.
* مهندسی معکوس هواسازهای خارجی در منزل
کم کم وارد بازار فروش شدم و در خانه به کمک همسرم شروع کردیم به ساخت و مهندسی معکوس هواسازهای خارجی. هر بار که در ساخت این هواسازها شکست می خوردیم باز هم ادامه می دادیم و باز تلاشمان را چند برابر می کردیم. شرکت تهویه وطن را به خاطر وطن و کشورم نامگذاری کردم و در سال 92 به صورت کامل مستقل شدم و البته در همین سال ها در خانه شخصی ام به همراه همسرم، داکت اسپلیت می ساختیم و می فروختم و در پروژه های تهران نصب می کردیم.
سال 96 با تمام تلاش ها و سخت کوشی هایی که پرسنل شرکت از خود نشان دادند توانستیم بخشی از بازار تهویه را در دست بگیریم و در همین سال کارخانه خوی را تاسیس کردیم که در حال حاضر به تولید محصولات تهویه مطبوع مشغول هستیم تا بتوانیم هر روز نیاز کشور را به واردات کمتر کنیم و به سمت پیشرفت در این صنعت حرکت کنیم.
بحث که به اینجا میرسد از او درباره مشکلات تولید می پرسم. پاسخ میدهد:
هرچند در سال جهش تولید قرار داریم اما هنوز هم مسیر تولید و صنعت در کشور هموار نیست و با سختی های فراوانی روبرو هستیم.
در حال حاضر حدود 130 نفر در مجموعه ما مشغول به کار هستند. دستگاهی که ساخته ایم دستگاه مشابه هواسازهای خارجی هست که تا پیش از این به کشور وارد می شد و حالا ما می توانیم نیاز کشور را بیشتر تامین کنیم.
این دستگاه می تواند به راحتی با دستگاه مشابه خارجی خود رقابت کند. ما دفعات زیادی دستگاه هایی را ساختیم که همکاران آن را کپی کردند و البته برای بنده اهمیتی نداشت و ندارد. حالا هر روز به مرور توانسته ایم کیفیت آن را بالا ببریم، هدفگذاری کرده ایم که بتوانیم دستگاهی را بسازیم که از کشورهای دیگر بیایند و از ما بخرند.
ما دستگاه خارجی را مورد ارزیابی قرار دادیم و توانستیم سیستم داخلی آن را بومی سازی کنیم و به زودی می توانیم آن را وارد بازار کنیم. این دستگاه تا خرداد ماه روانه بازار می شود و در حال حاضر در کارخانه خوی ساخته می شود.
هدف ما این است که در آینده نیاز کشور را در زمینه ساخت چیلر تامین کنیم. در حال حاضر نیز با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام پروژه هایی هستیم و به زودی اتفاقات بزرگی را در صنعت تهویه رقم خواهیم زد.
انتهای پیام /
خوی تولید تهویه کارآفرینی