پنج‌شنبه 6 دی 1403

کارشکنی مسئولان مقابل توسعه افقی شهرها / مساحت شهرها با وجود افزایش 2برابری جمعیت تغییر نکرد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
کارشکنی مسئولان مقابل توسعه افقی شهرها / مساحت شهرها با وجود افزایش 2برابری جمعیت تغییر نکرد

فرشید ایلاتی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به صحبت‌های معاون شهرسازی وزیر راه مبنی بر اینکه اجازه الحاق زمین به بافت شهری بدون کار کارشناسی را نمی‌دهیم، اظهار داشت: آنچه که مسلم است، تمرکز دولت در بخش الحاق به بافت شهری به سمت شهرهای زیر 50 هزار نفر رفته است که 1200 شهر را شامل می‌شود.

این کارشناس مسکن با اشاره به اثرگذاری الحاق زمین به بافت شهر گفت: با وجود اینکه الحاق به بافت شهری و افزایش محدوده شهرها در جاهایی که زیر 50 هزار نفر جمعیت دارد، به 1200 شهر می‌رسد، اما این میزان تنها 10 درصد از تقاضای مسکن را پاسخگو است و 90 درصد تقاضای مسکن در شهرهای بزرگ قرار دارد.

وی افزود: با توجه به جزئیات ارائه‌شده مشخص می‌شود کیفیت الحاق به شهرها بسیار مهمتر از کمیت آن است و باید به سمتی برویم که تقاضای فعلی مسکن را پاسخ دهیم.

*به اسم کار کارشناسی در مقابل توسعه افقی شهرها کارشکنی می‌کنند

این کارشناس مسکن بیان کرد: اینکه برخی از دوستان دولت می‌گویند، باید با کار کارشناسی الحاقات صورت گیرد، به نوعی فرار رو به جلو و استنکاف از پاسخگویی است، وگرنه کسی با کار کارشناسی مشکلی ندارد، اما باید بدانیم در مدت زمانی که از انقلاب گذشته، جمعیت کشور دو برابر شده، اما مساحت شهرهای ما تغییری نکرده است، در حقیقت به اسم کار کارشناسی در مقابل توسعه افقی شهرها می‌ایستند و بعضا کارشکنی می‌کنند.

ایلاتی با انتقاد از عملکرد شورای عالی معماری و شهرسازی کشور گفت: کار کارشناسی یعنی شما تناسبی میان توسعه شهرها و جمعیت کشور برقرار کنید، نه اینکه با سیاست‌های نادرست، حریم شهرهای کشور محدود شده و زمینه افزایش تراکم مهیا شود تا شاهد معضلات کنونی مسکن باشیم.

وی ادامه داد: در شهر یزد با وجود اینکه این شهر کویری است و محدودیت زمین ندارد و از طرفی تمامی پارامترهای کارشناسی به منظور توسعه این شهر بر اساس گفته کارشناسان مهیا است، اما معاونت شهرسازی وزارت راه با مانع‌تراشی جلوی توسعه افقی این شهر را گرفته و زمینه ایجاد معضل در حوزه مسکن برای خانواده‌ها را فراهم کرده است.

ایلاتی گفت: در یک بازه زمانی 4 ساله باید مساحت شهرهای کشور معادل 20 درصد افزایش پیدا کند تا به سمت حل مسئله مسکن حرکت کنیم.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید فرشید ایلاتی کارشناس مسکن توسعه شهرها شهرسازی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است