شنبه 6 بهمن 1403

کاغذ ایرانی یا خارجی؛ کدامیک برای سلامتی بچه‌ها بهتر است؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
کاغذ ایرانی یا خارجی؛ کدامیک برای سلامتی بچه‌ها بهتر است؟

یقینی با اشاره به مزایای استفاده از کاغذ ایرانی در چرخه تولید نوشت‌افزار گفت: روش تولید کاغذ ایرانی مکانیکی است به همین دلیل برای سلامت بچه‌ها مناسب‌تر است.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فعالان صنعت نوشت‌افزار برنامه استفاده از کاغذ داخلی را برای فعالیت‌های امسال خود تعریف کرده و قصد دارند تولیدات خود را به سمت استفاده از این دست از تولیدات کارخانه‌های مازندران و پارس ببرند؛ تصمیمی که چندان ساده به نظر نمی‌رسد.

خبرگزاری تسنیم با توجه به اهمیت این موضوع، روز گذشته گزارشی با عنوان "تولید نوشت‌افزار با کاغذ ایرانی؛ تولیدکنندگان چه می‌گویند؟" منتشر کرد که بازتاب‌هایی در میان فعالان این صنعت و تولیدکنندگان کاغذ داشت. تولیدکنندگان نوشت‌افزار در این گزارش از موانعی گفتند که بر سر راه استفاده از کاغذ ایرانی در چرخه تولید نوشت‌افزار به ویژه دفتر تحریر دارند.

تولید نوشت‌افزار با کاغذ ایرانی؛ تولیدکنندگان چه می‌گویند؟

محمد یقینی، مدیر مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، در گفت‌وکو با تسنیم، با اشاره به مزایای استفاده از کاغذ تولید داخل در امر تولید لوازم‌التحریر گفت: کاغذ ایرانی مسیر تازه‌ای را طی می‌کند و آنچه قبلاً در کارخانه‌های داخل تولید می‌شد، کاغذ تحریر نبوده است. کاغذ تحریری که الان دارد تولید می‌شود، برای کتاب‌های درسی متناسب‌سازی و تولید شده است و طبیعتاً هنوز کارخانه‌های کشور در حوزه نوشت‌افزار فکری نکرده‌اند.

وی ادامه داد: کاغذ تحریری که در این مدت از سوی کارخانه‌هایی چون مازندران شده است، صرفاً برای کتاب‌های درسی بوده و همه تلاش و تمرکز بر این بوده است که کاغذ را برای چاپ کتاب‌ها برسانند و بحث متناسب‌سازی برای بازار نوشت‌افزار، تا الان مد نظر آنها نبوده است.

مدیر مجمع ایران‌نوشت با بیان اینکه غیر از کارخانه مازندران، کارخانه دیگری در کشور کاغذ تحریر تولید نمی‌کند، افزود: حتی کارخانه پارس هم دو سه سالی است که کاغذ تحریر تولید نمی‌کند و وارد فاز تولید کاغذ تیشو شده که در محصولاتی مانند دستمال کاغذی استفاده می‌شود؛ زیرا حاشیه سود و قیمت به شدت در این فاز پایین است و برای کارخانه‌ها تولید کاغذ تحریر حاشیه سود ندارد.

یقینی با بیان اینکه الان با افزایش ظرفیت کاغذ مازندران این انگیزه ایحاده شده است که برای حوزه صنعت نوشت‌افزار و کتاب و نشر هم کاغذ تولید کنند، اضافه کرد: تازه دارد این ارتباط برقرار می‌شود و در جریان نقطه نظرات تولیدکنندگان قرار می‌گیرند. در جلسه‌ای که چند هفته گذشته با نماینده کارخانه داشتیم، مسائلی از قبیل شرایط تسویه، ویژگی‌های کاغذ و... مطرح و قرار شده است که اگر کارخانه تمایل دارد به این حوزه ورود جدی داشته باشد، باید این معایب را برطرف کند.

بخش دیگر صحبت‌های یقینی به مزایای استفاده از کاغذ ایرانی در قیاس با انواع دیگر کاغذ برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار اختصاص داشت. به گفته او؛ کاغذ ایرانی به روش مکانیکی تولید می‌شود و شیمیایی نیست؛ به همین دلیل رنگ آن سفید نیست و در مجموع برای سلامتی بچه‌ها بهتر است.

مدیر مجمع ایران‌نوشت یادآور شد: از سوی دیگر رنگ کاغذ ایرانی برای نوشتن و چشم بسیار مناسب است. سلیقه استفاده جهانی در سال‌های اخیر به سمت استفاده از کاغذهای نخودی رنگ است و دیگر کمتر از کاغذهای سفید استفاده می‌کنند. مزیت دیگر، قیمت کاغذهای ایرانی است که برای تولیدکنندگان حدود 30 درصد ارزان‌تر از کاغذهای خارجی تمام خواهد شد.

مدیر مجمع ایران‌نوشت در پایان تاکید کرد: اگر بخواهیم کاغذ ایرانی در صنعت نوشت‌افزار و چاپ و کتاب سهم جدی و بیشتری بگیرد، باید مشکلات مربوط به پرز، پرتی‌ها، یک‌دست نبودن را برطرف و حتی امکان تولید کاغذ سفید یا رنگ‌های مختلف و طبق سفارش را در خود ایجاد کند. به نظر می‌رسد کارخانه‌هایی که در حال تأسیس هستند، مانند کارخانه شیراز انگیزه حرکت به این سمت را خواهند داشت.