کانون نمایشنامهنویسان پیام داد؛ بهرام بیضایی درباره او نوشت: «زبان اِمروز بیآزمونهای او چالشی سترگ را کم داشت»
دهم مهر هشتادوچهارمین زادروز زندهنام استاد اکبر رادی است، او در چهل سال کار خود نمایشنامههای بسیاری نوشت. اولین نمایشنامهای که از او بر سر زبانها افتاد، «روزنه آبی» 1338 بود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، زنده نام اکبر رادی در طی چهل سال نمایشنامههای: از دست رفته (1337)، روزنه آبی (1338)، افول (1343)، مرگ در پاییز (شامل سه تکپرده: محاق، مسافران، مرگ در پاییز) (1345)، از پشت شیشهها (1345)، ارثیه ایرانی (1347)، صیادان (1348)، لبخند باشکوه آقای گیل (1352)، در مه بخوان (1354)، هاملت با سالاد فصل (1356)، منجی در صبح نمناک (1358)، پلکان (1361)، تانگوی تخم مرغ داغ (ورسیون دیگر ارثیه ایرانی) (1362)، آهسته با گل سرخ' (1365)، شب روی سنگفرش خیس (1370)، آمیز قلمدون (1371)، باغ شب نمای ما (1375)، ملودی شهر بارانی (1379)، خانمچه و مهتابی (1382)، دو تکپردهایِ شب به خیر جناب کنت و کاکتوس (1383)، روی صحنه آبی: دوره آثار رادی در چهار جلد (1383)، پایین گذر سقاخانه (1384)، آهنگهای شکلاتی (1386) را نوشت و بعضی از آثار او بارها و بارها اجرا شد.
عکس از بهنام صدیقیاو صریحالهجه و بدون هیچ تزویری در جامعه حضور داشت
کانون نمایشنامهنویسان و مترجمان تئاتر ایران به مناسبت هشتادوچهارمین زادروز استاد اکبر رادی پیامی صادر کرد که به شرح زیر است:
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم / موجیم که آسودگی ما عدم ماست
آری اینک شاهد هشتادوچهارمین زادروز استاد اکبر رادی هستیم؛ همو که در طول حیات پربارش فقط بیستوپنج نمایشنامه نوشت، نه فیلمنامهنویسی و سریالنویسی سینما و جعبهی جادویی وسوسهاش کرد و نه با جریانهای موسمی پیوند داشت. او صریحالهجه و بدون هیچ تزویری در جامعه حضور داشت و میکوشید با آثار ادبیات نمایشی، مقالات، نقدها و یادداشتها و صراحت کلام و کلماتَش، با مخاطبان خود سخن بگوید.
کانون نمایشنامهنویسان و مترجمان تئاتر ایران زادروز استاد اکبر رادی، این روز فرخنده را به همهی علاقهمندان و دوستدارانَش تهنیت میگوید و در این روز برای مردم ایران آرزوی سربلندی، سعادت و سلامتی مدام دارد. این کانون امیدوار است سیاهی و تلخی یک سال اخیر برای همیشه از این مُلک رخت بربندد و آبادانی و آسایش در همهی عرصهها به مردم و جامعهی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بازگردد.
روابط عمومی کانون نمایشنامهنویسان و مترجمان تئاتر ایران
کاش نمایشی از او بر صحنه بود
بهرام بیضایی پژوهشگر، نمایشنامهنویس، فیلمساز و... در جشننامهی اکبر رادی نیز یادداشتی منتشر کرد که میخوانید:
دهم مهرماه، سربلند است که زادروز اکبر رادی باشد، و من زندهگی این جهانیِ نویسندهای چون او را به نمایش اِمروز ایران شادباش میگویم. قلم وامدار وی است و زبان اِمروز بیآزمونهای او چالشی سترگ را کم داشت. در قحط نمایش - چه خواندنی، چه دیدنی، چه آموختنی - آغاز کرد و بیش از چهار دهه بیچشمداشت، با خویشباوریِ گسستناپذیر و یقینَش به فرهنگ و نمایش، بر پای خود، در برابر آیندهای بیچشمانداز، استوار ایستاد. نرمی و سختی، بردباری و بیتابی، باریکبینی و تیزنگری، در او با هم یکی شدند تا با زبانی هر بار پیراستهتر و پرتوانتر، دریچههای بستهی نمایش اِمروزی را یکی یکی به روی ما بگشاید. آرزو میکردم به جای هر شادباش در این روز فرخنده، نمایشی از او بر صحنه بود. مدیران خوابند!
عکس از بهنام صدیقیآرزوی روزهایی پر بار برای ادبیات نمایشی
بنیاد اکبر رادی به مناسبت هشتادوچهارمین زادروز استاد اکبر رادی نیز با انتشار پیامی یاد او را گرامی داشت
بنیاد اکبر رادی هشتادوچهارمین زادروز استاد اکبر رادی را به علاقهمندانَش تبریک و تهنیت میگوید و برای جامعهی ادبیات نمایشی ایران روزهای پرباری را آرزو میکند.
بنیاد اکبر رادی
5757
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1820247