کاهش هزینه تولید نفت با افزودنی نانو
تهران - ایرنا - یک شرکت نوپای ایرانی موفق به تولید نانوافزودنی حاوی نانو ذرات اکسید آهن شده که میتوان از آن برای کاهش هزینه تولید نفت استفاده کرد.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، برای جلوگیری از رسوب آسفالتین موجود در نفت خام، شرکت "بهره افزایان زاگرس" افزودنی حاوی نانوذرات اکسید آهن تولید کرده است که میتواند ارزش افزوده تولید نفت را افزایش دهد. درحال حاضر افزودنیهای بازدارنده آسفالتین با قیمت بالایی از خارج از کشور تامین میشوند.
این شرکت موفق به تولید نانوافزودنی شده که میتوان از آن برای کاهش هزینه تولید نفت استفاده کرد، بازدارنده رسوب آسفالتین حاوی نانوذرات اکسید آهن است که در حال حاضر شرکت نفت و گاز اروندان و شرکت مناطق نفت خیز جنوب به صورت پایلوت در حال استفاده از این محصول هستند.
نگهدار حسینپور مدیرعامل این شرکت نوپا در خصوص این محصول گفت: یکی از مشکلات استخراج نفت از چاه، وجود برخی ترکیبات سنگین در نفت است که موجب اختلال در عملکرد برداشت نفت از چاه میشود. با رسوب این ترکیبات روی ستون و دیواره چاه، اصطلاحا چاه نیاز به تعمیر پیدا میکند که برای جلوگیری از این اتفاق یا به تاخیر انداختن آن، افزودنیهایی به چاه اضافه میشود. این شرکت با استفاده از فناورینانو، افزودنی تولید کرده که میتوان از آن برای کاهش اثر مخرب ترکیباتی نظیر آسفالتین روی عملکرد برداشت نفت از چاه استفاده کرد.
وی افزود: در این محصول از نانوذرات اکسیدآهن استفاده شده است که به دلیل مساحت سطحی بالایی که دارد، موجب جذب آسفالتین میشود. در نتیجه ضمانت تولید نفت در چاهها افزایش یافته که این امر به کاهش هزینه تعمیر چاه و افزایش ارزش افزوده نفت ختم میشود.
به گفته وی، استفاده از این نانومحصول موجب افزایش کارکرد چاه میشود طوری که اگر درحالت عادی یک چاه در طول سال باید چهار بار تعمیر شود، با استفاده از این محصول نانو میزان تعمیر به یک بار درسال تقلیل مییابد و جریان تولید نفت تضمین میشود.
به اعتقاد وی این محصول میتواند جایگزین مناسبی برای افزودنیهای وارداتی باشد چرا که عملکرد بالایی داشته و نسبت به نمونههای واردتی از قیمت پایینتری برخوردار است.
دکتر نگهدار حسینپور حجم تولید فعلی نانوافزودنی این شرکت را 200 لیتر در ماه عنوان کرد که این میزان با افزایش تقاضای بازار بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه آسفالتین به دستهای از مولکولهای موجود در نفت خام گفته میشود که اغلب به صورت حل نشده موجب رسوب در دیواره یا ستون چاه نفت شده و در نهایت باعث انسداد دهانه چاه میشود، بنابراین زدایش و جداسازی این ترکیبات هیدروکربنی سنگین از نفت خام ضروری است، اظهار امیدواری کرد که پس از انجام تستهای پایلوت در شرکتهای نفتی این محصول بتواند وارد چرخه تولید نفت در کشور شود.
*س_برچسبها_س*