کاهش کسری بودجه و مدیریت ناترازی بانکها در مهار تورم موثر است
نماینده مجلس معتقد است، مهمترین عوامل تورمزا در اقتصاد ایران را مربوط به داخل کشور است. حوزه پولی و بانکی، مدیریت نظام بانکی به ویژه در خلق اعتبار در بانکها خصوصا بانکهای خصوصی به تورم دامن میزند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی اکبر کریمی با اشاره به به عنوان «مهار تورم، رشد تولید» گفت: مهار تورم و رشد تولید دو راهبرد نجاتبخش برای اقتصاد ایران در شرایط فعلی است زیرا کشور از عدم رشد و توسعه کافی در اقتصاد رنج میبرد و نرخ رشد منفی و پایین طی یک دهه گذشته اقتصاد ایران را با مشکلاتی روبهرو کرده است. تحقق رونق و رشد تولید منجر به مهار تورم، رفع مشکل بیکاری، افزایش صادرات و بهبود سایر شاخصهای اقتصادی میشود.
تناسب و همسویی مهار تورم و رشد تولید / حرکت در مسیر رشد تولید، به مهار تورم منجر میشودعوامل مختلف تورمزا چه خارجی و چه داخلی به ویژه در سالهای اخیر تورم نسبتا بالایی را به اقتصاد ایران تحمیل کرده بنابراین مهار تورم و کاهش آن امری ضروری برای شرایط فعلی اقتصاد، معیشت مردم و ثبات اقتصادی است.
بخشی از تورم ما ناشی از عوامل خارجی است یعنی کشور ما نیز از تورمی که در سطح اقتصاد جهانی رخ میدهد، تاثیر میگیرد هرچند ممکن است در این بخش بتوان اقدامات کمتری انجام داد اما در عین حال میتوان عوامل تورمزا را با تمهیدات ویژه و... کنترل و قیمت کالاهای وارداتی را کاهش داد.
کریمی مهمترین عوامل تورمزا در اقتصاد ایران را مربوط به داخل کشور دانست و افزود: حوزه پولی و بانکی، مدیریت نظام بانکی به ویژه در خلق اعتبار در بانکها خصوصا بانکهای خصوصی به تورم دامن میزند.
وی کسری بودجه دولت را یکی دیگر از عوامل تورم دانست و بر واقعی کردن بودجه دولت تاکید کرد و ادامه داد: کاهش حداکثری کسری بودجه میتواند در مهار تورم موثر باشد.
این نماینده مجلس، با تاکید بر ضرورت کاهش عوامل روانی تورمزا در بازار، افزود: در بسیاری مواقع در اقتصاد اتفاق خاصی رخ نمیدهد اما از آنجا که فضای روانی ایجاد شده ما شاهد جهش و رشد قیمتها هستیم که این موضوع نیز باید توسط دولت و دستگاههای مسئول مدیریت شود.