کاهش 16 درصدی واردات تلفن همراه | بازار موبایل یخ زد
در نیمه اول سال جاری، 5 میلیون و 416 هزار و 446 دستگاه گوشی تلفن همراه به صورت تجاری و مسافری از گمرکات کشور ترخیص و به داخل کشور وارد گردید.
ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی به کشور در 2 رویه تجاری و مسافری یک میلیارد و 225 میلیون دلار بوده است.
بر اساس این گزارش، واردات گوشی تلفن همراه به کشور در دو رویه تجاری و مسافری در 6 ماهه امسال از لحاظ تعداد 16 درصد و از حیث ارزش 8 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان میدهد.
این گزارش حاکیست، از مجموع گوشی تلفنهمراه وارداتی به کشور در این مدت 5 میلیون و 249 هزار و 960 دستگاه به ارزش یک میلیارد و 136 میلیون دلار به شیوه تجاری و 166 هزار و 486 دستگاه به ارزش 89 میلیون و 309 هزار دلار به شیوه مسافری وارد کشور شده است.
براساس این گزارش در این مدت واردات گوشی تلفن همراه در رویه تجاری از لحاظ تعداد 15 درصد و از حیث ارزش 4 درصد کاهش و در رویه مسافری از لحاظ تعداد 38 درصد و از حیث ارزش 41 درصد کاهش داشته است.
شایان ذکر است، آمار واردات گوشی تلفن همراه در این مدت شامل ردیف تعرفه 85171390 به شرح گوشی های تلفن همراه هوشمند و کد تعرفه 85171420 به شرح گوشی تلفن همراه با صفحه کلید غیر لمسی می باشد.
به طور کلی، واردات موبایل به عنوان یکی از کالاهای پرطرفدار و تکنولوژیکی، تأثیرات گستردهای بر بازار موبایل داخلی دارد. این تأثیرات میتواند هم مثبت و هم منفی باشد و به عوامل مختلفی همچون حجم واردات، نوع گوشیهای وارداتی، سیاستهای دولت، نرخ ارز و قدرت خرید مصرفکننده بستگی دارد.
کارشناسان بر این باورند که واردات موبایل باعث افزایش تنوع مدلها، برندها و ویژگیهای گوشیهای موجود در بازار میشود. این امر به مصرفکنندگان اجازه میدهد تا با توجه به نیازها و بودجه خود، انتخابهای بیشتری داشته باشند.
از طرفی با این کار رقابت بین واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی میتواند به کاهش قیمتها و در دسترستر شدن گوشیهای هوشمند برای عموم مردم کمک کند.
اما نباید فراموش کرد که واردات بیرویه موبایل میتواند به تولیدکنندگان داخلی آسیب برساند و از رشد آنها جلوگیری کند.