کتاب «به سوی دولت فرهنگ» منتشر شد
کتاب «به سوی دولت فرهنگ» در پی انتشار سلسله گفتگوی های تجربهنگاری سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
کتاب «به سوی دولت فرهنگ» در پی انتشار سلسله گفتگوی های تجربهنگاری سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «به سوی دولت فرهنگ» در پی انتشار سلسله گفتگوی های تجربهنگاری سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دوازدهم از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد.
این کتاب که با عنوان روزگار فرهنگ، هنر و رسانه در دولت دوازدهم و در گفتگو با سیدعباس صالحی است، در 205 صفحه در بخش های مختلف و در قالب کلان برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازه زمانی به چاپ رسیده است.
در مدخل این کتاب به اصول راهبردی در برنامه ریزی و اجرای برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره شده است و در ادامه به کلان برنامههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب 9 کلان برنامه تقویت ظرفیت های عمومی، بهبود کسب و کارهای فرهنگی، عمومی سازی دسترسی فرهنگی، شفافیت، هوشمندسازی فرهنگی، انسجام بخشی دستگاه های فرهنگی، ارتقای محتوای تولیدات فرهنگی هنری، گسترش مناسبات فرهنگی ایران و جهان و گسترش گفتگوهای فرهنگی پرداخته شده است.
همچنین در پایان این کتاب، گفتگوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان چالش های تحقق برنامه ها آمده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب هم آمده است:
انقطاع حافظه سازمانی در سطوح مدیران عالی و میانی سازمان ها یکی از چالش های جدی در جابه جایی های سیاسی و تغییرات دولت هاست، چون آنگونه که برای مراقبت و انتقال ساختمان، تجهیزات، منابع مالی و سایر منابع ملموس سازمانی تمهید و تدارک صورت گرفته، سازوکار و مقررهای برای جابجایی دارایی های نامشهود در نظر گرفته نشده است.
با شناخت این چالش در نظام دیوانسالاری کشور، جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم، مسئله مستندسازی و انتقال تجارب مدیریتی و برنامه ای یا دانش ضمنی به دوره های بعدی مدیریتی این وزارتخانه و سایر مدیران و کارشناسان فرهنگی کشور را در دستور کار قرار دادند.
برای تحقق اتصال حافظه سازمانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسامی، چند مسیر پیموده شده است: نخست: مهمترین اقدامات در دوره چهارساله انتخاب و با روایت تجربه نگارانه، تهیه و تدوین و منتشر شد. در این بخش، 27 گزارش منتشر شده است.
دوم: با معاونان و مدیران مراکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسامی، گفت وگوی تجربه نگارانه ای انجام و ضبط گردید. این گفت وگوهای یک ساعته و بیشتر، فرصتی را برای مرور اهم فعالیت های هر مجموعه از منظر ایشان فراهم ساخته است که در اسناد هر معاونت و ستاد موجود بوده و انتشار غیرکاغذی داشته است.
گفتگوهای این کتاب از سوی همایون امیرزاده و محمدرضا بهمنی صورت گرفته و با تنظیم و تدوین اسماعیل یزدان پور به چاپ رسیده است.