کرمی: باید در حوزه فناوریهای نرم و صنایع خلاق ورود داشته باشیم + فیلم
پرویز کرمی، دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیان کرد: عمده فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات و تجاریسازی فناوریهاست که در این راستا توسعه و تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری در کشور انجام میشود. کرمی ادامه داد: زیستبوم نوآوری ما در حوزه اقتصاد دانشبنیان در سالهای گذشته چند بازیگر...
پرویز کرمی، دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیان کرد: عمده فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات و تجاریسازی فناوریهاست که در این راستا توسعه و تقویت زیستبوم نوآوری و فناوری در کشور انجام میشود.
کرمی ادامه داد: زیستبوم نوآوری ما در حوزه اقتصاد دانشبنیان در سالهای گذشته چند بازیگر اصلی داشت؛ ابتدا دانشگاههای ما که مرجع تولید و پرورش نیروی انسانی بودند؛ سپس مراکزی که تحت عنوان مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری شکل گرفتند. اما به تدریج عناصر و بازیگران دیگری هم به این زیستبوم اضافه شدند؛ شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها، صندوقهای پژوهش و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، اخیرا شرکتهای خلاق، کارخانههای نوآوری؛ خانههای خلاق و نوآوری و غیره.
دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی عنوان کرد: باید در نظر داشت که وقتی صحبت از شرکتهای دانشبنیان میشود منظور شرکتی نیست که تمامی محصولاتش دانشبنیان باشد بلکه ممکن است شرکتی با سالها تجربه و کار موفق به ارائه محصول یا خدمتی نوین و خلاق شده باشد که با فناوری بالا نیاز کشور را رفع میکند و پس از ارزیابیهای معاونت علمی و فناوری بعنوان دانشبنیان پذیرفته میشوند براین اساس تنها همان یک یا دو محصول جدید شرکت، دانشبنیان است.
وی اظهار داشت: برنامهای را تحت عنوان زیستبوم صنایع فرهنگی و خلاق پیشنهاد دادیم، چون همانطور که اطلاع دارید شرکتهای خلاق و نوآور بسیاری در دنیا وجود دارد که گردش مالی آنها از 2 هزار و 700 میلیارد دلار فراتر میرود و سازمانهای معتبر بینالمللی آنها را در 10 حلقه اصلی دستهبندی میکنند مثل مد و لباس، هنرهای تجسمی، تندرستی و ورزش، اسباببازی، گیاهان دارویی، فیلم و انیمیشن، میراث فرهنگی و غیره.
کرمی تصریح کرد: وقتی برنامه زیستبوم شکل گرفت متوجه شدیم علیرغم آنکه اصطلاحا صنایع خلاق و فناوریهای نرم در دانشگاههای ما بیش از 50 درصد نیروی انسانی را آموزش میدهد و مهارتافزایی میکند، اما وقتی آن فرد به جامعه وارد میشود متاسفانه مرجعی برای رسیدگی به آن نبود؛ لذا برای داشتن یک سند ملی توسعه فناوریهای نرم و صنایع خلاق اقدام کردیم و خوشبختانه در اردیبهشت ماه امسال این سند از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و ابلاغ شد.