دوشنبه 5 آذر 1403

کلاف سردرگم رأی دیوان عدالت اداری / آیا 40 ساله‌ها وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
کلاف سردرگم رأی دیوان عدالت اداری / آیا 40 ساله‌ها وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی شهرکی؛ بنابر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مهم‌ترین عنصر در فرآیند تعلیم تربیت با قاطعیت معلم است معلم، اما نباید با هر صفتی باشد نباید با هر قیمتی باشد، معلم باید ارزشمند و مطابق با استاندارد‌های معلم تراز انقلاب اسلامی باشد که مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بایستی دارای فضایل اخلاقی و شایستگی‌های حرفه‌ای با هویت یکپارچه توحیدی...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی شهرکی؛ بنابر سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مهم‌ترین عنصر در فرآیند تعلیم تربیت با قاطعیت معلم است معلم، اما نباید با هر صفتی باشد نباید با هر قیمتی باشد، معلم باید ارزشمند و مطابق با استاندارد‌های معلم تراز انقلاب اسلامی باشد که مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بایستی دارای فضایل اخلاقی و شایستگی‌های حرفه‌ای با هویت یکپارچه توحیدی بر اساس نظام معیار اسلامی باشد.

این امر سبب می‌شود تا بتواند اهداف مورد نظر همچون تربیت انسانی موحد، مومن و معتقد به معاد و آشنا و متعهد به مسولیت‌ها و وظایف در برابر خدا، خود، دیگران و طبیعت، حقیقت جو و عاقل، عدالت خواه و صلح جو، ظلم ستیز و جهادگر، شجاع و ایثارگر و وطن دوست، مهرورز، جمع گرا و جهانی اندیش، ولایت مدار و منتظر و تلاشگر در جهت تحقق حکومت عدل جهانی با اراده و امیدوار، خود باور و دارای اعتماد به نفس، امانت‌دار، دانا و توانا، با حیا، انتخابگر و آزادمنش، مزین به اخلاق اسلامی و کارافرین و حرفه‌ای و ماهر، سالم و با نشاط، قانون مدار و نظم پذیر و آماده ورود به زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی بر اساس نظام معیار اسلامی محقق کند.

متأسفانه با رأی شماره 992351 هیأت عمومی دیوان عدالت اداری با موضوع «شرط سنی استخدام رسمی آزمایشی وزارت آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان در آزمون سراسری سال 1401 (موضوع بند 4 شرایط اختصاصی) ابطال شد. این به این معناست که زین پس افرادی تا حداکثر 40 سال می‌توانند وارد دانشگاه فرهنگیان شوند.

بنا بر بیانات رهبر انقلاب اسلامی امام خامنه‌ای در رابطه با جذب تنها از دو درگاه دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی شایسته است با توجه به اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی که اهداف شامل تعلیم و تربیت دانشجو معلمان، مدیران و کارشناسانی با شایستگی‌های اخلاقی، اعتقادی، انقلابی، تخصصی و حرفه‌ای و مسلط بر شیوه‌های تربیت اسلامی، ارتقای توانمندی‌های دانشجو معلمان به منظور ایجاد مهارت تدریس چند رشته‌ای، همکاری با مراکز آموزشی و پژوهشی دارای فعالیت‌های مرتبط، انجام مطالعات و پژوهش‌های کاربردی و تولید دانش مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش از جمله مهم‌ترین وظایف و اختیارات این دانشگاه است، بسنجیم که آیا تغییر در بازه سنی جذب دانشجو معلمان (20 تا 40 سال) اولا به نظام تعلیم و تربیت ما معلمی با ویژگی‌های استاندارد مشخص شده می‌دهد؟

ظاهراً این طور نیست، به نظر می‌آید که معلم اگر با سن بالا دانشجو معلم شود، میزان تربیت و اثرگذاری دانشگاه فرهنگیان بر او در راستای اهداف کاهش محسوس خواهد داشت. به این علت که شخصیت و هویت فرد در طی سالیان گذشته شکل گرفته است و متاسفانه فرد دچار تعارض شغلی خواهد شد.

ثانیاً با فرض اینکه معلمی با این اوصاف بتواند استاندارد‌های لازم نظام تعلیم و تربیت را کسب کند نمی‌تواند نقش معلم را در کلاس درس به خوبی ایفا کند به دو دلیل:

دلیل اول: هنگامی که نسبت سنی معلم و دانش آموز را بیشتر از پیش کرده ایم و به معضل عدم درک متقابل دامن زده‌ایم و مشخصاً با تغییر در بازه سنی در رسیدن به اهداف نظام تعلیم و تربیت خدشه وارد نموده‌ایم.

دلیل دوم: سلامت جسمی بسیار مهم است سالم‌ترین جسم‌ها هم فرسوده می‌شوند، طی تحقیقات مشخص شد که عملکرد مغز از 45 سالگی رو به افول می‌رود و این پژوهش علمی این شک را ایجاد می‌کند که مثلاً دانشجو معلمی که در 40 سالگی استخدام می‌شود می‌تواند در نزدیکی هفتاد سالگی هم به خوبی معلم باشد و اهداف نظام تعلیم و تربیت را پیش ببرد؟

بر اساس ماده 42 قانون مدیریت خدمات کشوری بند «ز» که در آن ذکر میشود داشتن سلامت جسمانی و روانی و توانایی انجام کار برای استخدام شدن افراد جویای کار الزامی است.

پیرو موارد ذکر شده این حدود سقف سنی نمی‌تواند پاسخگوی نیاز‌های متنوع آموزش و پرورش در سالیان متمادی باشد و قطعاً کارایی افراد جذب شده در این محدوده سنی مطابق با هزینه‌های آموزش و پرورش در دانشگاه فرهنگیان چندان منطقی به نظر نمی‌رسد.

مهدی شهرکی معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شهید مطهری زاهدان

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.