گرانی شدید برق برای آمریکاییها در بحبوحه موج گرما
اداره آمار آمریکا اعلام کرد متوسط قیمت برق در این کشور در ماه گذشته 2 برابر نرخ تورم در سراسر این کشور افزایش یافته و این مسئله دسترسی به دستگاههای سرمایشی برای تعداد زیادی از آمریکاییها را به خاطر بالا رفتن صورت حساب برق غیر ممکن کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یاهو فاینانس، قیمت برق در آمریکا 2 برابر نرخ تورم در سراسر این کشور افزایش یافته و دسترسی به دستگاههای سرمایشی برای تعداد زیادی از آمریکاییها را به خاطر بالا رفتن صورت حساب برق غیر ممکن کرده است. اداره آمار آمریکا اعلام کرد متوسط قیمت برق در این کشور در ماه گذشته 4.4 درصد نسبت به ژوئن سال گذشته میلادی افزایش داشته، در حالی که نرخ تورم در آمریکا 3 درصد بوده است. قیمت گاز طبیعی مورد نیاز برای گرمایش و پخت و پز در خانهها هم 3.7 درصد نسبت به همین دوره در سال گذشته میلادی افزایش یافته است. این افزایش قیمت در بحبوحه موج شدید گرما در سراسر آمریکا و دنیا صورت گرفته است. گرما اولین عامل جوی مسبب مرگ در آمریکاست.
افزایش شکایت مردم آمریکا از وخامت وضعیت پروازها کاهش صادرات نفت آمریکا به اروپا بالا رفتن قیمت برق کمکهای دولتی را محدود کرده و خاموشی در سراسر آمریکا را گسترش داده است. اما این تنها آغاز یک تراژدی بزرگتر است. بدهی جمعی آمریکاییها به شرکتهای خدماتی در سال گذشته میلادی به بیش از 20 میلیارد دلار رسید که یک رکورد جدید بود.تحقیقات نشان میدهد حدود یک سوم آمریکاییها از نیازهای اساسی خود جهت پرداخت صورتحساب انرژی صرف نظر کردهاند. طبق گزارش برخی سازمانها و موسسات انرژی آمریکا، پیشبینی میشود متوسط صورتحساب برق در این کشور از ماه ژوئن تا سپتامبر به 719 دلار برسد، یعنی حدود 8 درصد افزایش نسبت به 2023 و بالاترین رقم طی 10 سال گذشته. برای مثال هزینه سرمایش در تابستان 2014 حدود 476 دلار بود. گزارشها نشان میدهد حدود یک پنجم خانوادههای فقیر آمریکایی هیچ وسیله سرمایشی در تابستان ندارند. تنها 17 ایالت به علاوه منطقه کلمبیا قوانینی برای ممنوعیت قطع برق در گرمای تابستان برای خانوادههایی دارند که صورتحساب خود را پرداخت نکردهاند. بسیاری از تحلیلگران دلیل افزایش قیمت برق در آمریکا را افزایش هزینه انتقال برق، بلایای طبیعی مرتبط با تغییرات جوی و افزایش قابل توجه قیمت گاز طبیعی میدانند. افزایش قیمت برق در ایالتهایی مانند نیومکزیکو و اوکلاهاما که از برق بادی و خورشیدی استفاده میکنند کمتر بوده است.