سه‌شنبه 6 آذر 1403

گوجه فرنگی؛ کیلویی چند!؟

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی می‌گوید که قیمت گوجه‌فرنگی بوته‌ای درجه 1 در خرده فروشی‌ها حدود 9500 تومان است. این در حالیست که براساس مشاهدات میدانی این محصول جالیزی در برخی خرده‌فروشی‌ها با قیمت‌های متفاوت و بیشتری به فروش می‌رسد.

با وجود اینکه قیمت این محصول جالیزی نسبت به یکی دو ماه گذشته مقداری کاهش داشته است، اما همچنان این محصول در برخی خرده‌فروشی‌ها با قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شود و به نظر می‌رسد که ثبات قیمتی بر این محصول خصوصا در نوع بوته‌ای آن حاصل نشده است؛ به‌گونه‌ای که براساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا قیمت گوجه‌فرنگی بوته‌ای درجه 1 در خرده فروشی‌ها در محدود مرکزی شهر به طور میانگین کیلویی 8500 تا 12 هزار تومان است.

علت این تفاوت و نوسانات قیمتی گوجه‌فرنگی را از اسدالله کارگر - رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی - جویا شدیم. وی در پاسخ به این سوال که چرا گوجه‌فرنگی این روزها بازار آشفته‌ای دارد و قیمت این محصول در برخی خرده‌فروشی‌ها متفاوت با نرخ رسمی اعلام شده است؟ گفت: اخیرا در جنوب کشور بارندگی رخ داده است و این بارندگی‌ها در نوسانات قیمت این محصول بی تاثیر نیست.

وی ادامه داد: از طرفی کیفیت محصولات ارائه شده نیز متفاوت است؛ به طور مثال ممکن است خرده‌فروشی که یک محصول را با قیمت بالاتر به فروش می‌رساند، خودش هم برای خرید آن محصول بهای بیشتری پرداخته باشد.

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اضافه کرد: مغازه‌داران بعد از خرید محصولات کشاورزی از عمده فروشی‌ها با سود مشخص محصولات خود را به فروش می‌رسانند. اما تا قبل از آن یا به عبارت دیگر خرید و فروش عمده؛ برحسب عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد. یعنی ممکن است عرضه و تقاضا در روز یا حتی ساعات مختلف، متفاوت باشد و این موضوع می‌تواند دلیل تفاوت قیمت یک محصول در خرده فروشی‌ها باشد.

وی همچنین به قیمت گوجه‌فرنگی بوته‌ای در عمده فروشی‌ها وخرده فروشی‌ها اشاره کرد و گفت: براساس کشف قیمت‌ها؛ قیمت کف، میانگین و سقف گوجه‌فرنگی بوته‌ای در میادین مرکزی میوه و تره‌بار به ترتیب 4000 تومان، 5500 تومان و 7000 تومان است. در خرده فروشی‌ها نیز با اعمال سقف 35درصدی سود، قیمت کف و سقف به ترتیب حدود 5400 تومان و حدود 9500 تومان است.

کارگر در پایان گفت: اگر قیمت گوجه‌فرنگی در خرده‌فروشی‌ها بیش از این مقدار باشد، فروشنده باید فاکتور خرید از میادین مرکزی میوه و تره‌بار را داشته باشد تا در صورت نظارت دستگاه‌های مختلف بتوانند این افزایش قیمت را توجیه کنند. از طرفی باید گفت که این روزها به دلیل افزایش رقابت، خرده فروشی‌ها به دنبال سود نیستند بلکه درصدد فروش بیشتر محصولاتشان هستند.