19 هزار کودک مبتلا به بیماری تنبلی چشم شناسایی شدند
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، افروز صفاری فرد معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در مصاحبه با برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو اظهار کرد: یکی از برنامههای موفق سازمان از سال 1375 تاکنون برنامه غربالگری تنبلی چشم است.
وی با بیان اینکه بیماری تنبلی چشم برای درمان یک زمان طلایی دارد افزود: کودکان 3 تا 6 سال در این برنامه بهزیستی غربال میشوند و اختلالات بینایی و تنبلی چشم آنها شناسایی میشود و با مداخلات بهنگام میتوان از بروز معلولیت در این کودکان جلوگیری کرد.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی یادآور شد: ما سال گذشته پوشش 84 درصدی داشتیم یعنی 84 درصد کودکان 3 تا 6 سال در این برنامه غربال شدند و ما توانستیم 19 هزار مورد کودک مبتلا به تنبلی چشم و 65 هزار مورد از دیگر اختلالات بینایی در ناحیه چشم را شناسایی کنیم.
این مقام مسئول متذکر شد: با مداخله بهنگام و ارجاع به موقع به چشم پزشک، تجویز عینک و پرداخت کمک هزینه به خانوادههای نیازمند میتوان از معلولیت بینایی این کودکان جلوگیری کرد.
وی با اشاره به اینکه برنامههای غربالگری سازمان بهزیستی در یک سری پایگاهها مانند مراکز مثبت زندگی اجرا میشود گفت: در حال حاضر 2500 مرکز مثبت زندگی در سطح کشور وجود دارد که 60 درصد آنها پایگاه غربالگری تنبلی چشم را دارند و آدرس همه پایگاههای غربالگری هم در سایت سازمان موجود است.
صفاری فرد اظهار کرد: بعد از انجام غربالگری، مواردی که نیازمند تشخیص دقیق تر است به چشم پزشکان طرف قرارداد سازمان بهزیستی ارجاع میشوند.
معاون پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی با بیان اینکه اکثریت خانوادهها با این غربالگریها آشنا هستند گفت: خدمات سازمان بهزیستی از جمله این غربالگریها توسط رسانهها و خود سازمان به روشهای مختلف تبلیغ و معرفی میشوند.
وی افزود: برنامه غربالگری در تمامی شهرها و روستاها و حاشیه شهرها انجام میشود و امیدواریم در سال جاری به پوشش بالاتر از 84 درصدی برسیم.
صفاری فرد با اشاره به اینکه سال گذشته 4 میلیون و 100 هزار کودک مورد غربالگری قرار گرفتند و 19 هزار کودک دچار تنبلی چشم شناسایی شدند گفت: این عدد قابل توجه است اما با تشخیص در سن 3 تا 6 سال و مداخلات به موقع تا میزان زیادی قابل درمان هستند و از بروز معلولیت جلوگیری خواهد شد.
پایان پیام /