2 گروهی که حتما باید دز چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور گفت: تزریق دز چهارم برای افرادی که دچار نقص ایمنی هستند که پزشک آن را تایید کند و پس از آن برای افرادی سن بالایی دارند، توصیه میشود.
آمیتیس رمضانی در گفتوگو با میزان در خصوص تزریق دز چهارم واکسن کرونا گفت: تزریق دز چهارم برای افرادی که دچار نقص ایمنی هستند که پزشک آن را تایید کند و پس از آن برای افرادی سن بالایی دارند، توصیه میشود. ما انواع و اقسام بیماریهایی را داریم که سبب نقص ایمنی میشوند از جمله آنها میتوان به پیوند اعضا و ابتلا به سرطان اشاره کرد که در رابطه با این افراد لزوم تزریق دز چهارم ثابت شده است و به زودی برای افراد مسن هم ثابت میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه اگر سایر افراد 3 دز را تزریق کنند به اندازه کافی آنتی بادی دارند و جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد، ادامه داد: البته مقدار آنتی بادی بعد از چند ماه کاهش پیدا میکند، ولی فعلا تزریق دز چهارم برای عموم جامعه توصیه نمیشود و اینکه چه زمانی برای انجام این اقدام به آنها توصیه شود بستگی به شرایط جامعه دارد که برای مثال به این امر بستگی دارد که آیا مجددا به پیک جدیدی مواجه هستیم یا نه.
- بیشتر بخوانید:
- کاهش مالیات برای پزشکان آسیب دیده از کرونا / تعرفههای پزشکی باید 60 درصد افزایش پیدا کند
دبیر انجمن متخصصان عفونی کشور با بیان اینکه به طور کلی تزریق دز چهارم در دنیا به گروه که شامل افراد مسن و بیمارانی که دچار نقص ایمنی هستند توصیه میشود، افزود: این افراد هم از ابتدا آنتیبادی مناسبی در بدشان تشکیل نمیشود و هم اینکه به سرعت مقدار آن کاهش پیدا میکند و این در حالی است که در افراد سالم هم از ابتدا مقدار آنتیبادی مناسبی تشکیل میشود و هم به صورت تدریجی و طی مدت طولانی مقدار آن کاهش پیدا میکند و به همین دلیل تزریق دز چهارم به آنها توصیه نمیشود البته قطعا تزریق دز چهارم زمانی برای همه افراد جامعه توصیه میشود، اما اینکه این توصیه چه زمانی صورت میگیرد به روند این بیماری در کل دنیا بستگی دارد.
این متخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این سوال که فاصله مناسب بین تزریق دز سوم و چهارم برای بیماران دچار نقص ایمنی و افراد مسن چه بازه زمانی است توضیح داد: 4 ماه بعد از تزریق سوم زمان مناسبی برای تزریق دز چهارم است و بهترین نوع واکسن هم برای این دز واکسن پروتئینی است چرا که این نوع واکسن را بعد از هر نوع واکسنی میتوان تزریق کرد و آنتیبادی مناسبی هم ایجاد میکند و برای مثال برای میتوان آن را برای در سوم و چهارم واکسنهای از نوع ویروس غیرفعال، آسترازنکا و... مورد استفاده قرار دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه بیشتر کشورها برای دز چهارم استفاده از واکسنهای پروتئینی را در دستور کار قرار دادند، ادامه داد: اگر این نوع را به اندازه کافی در اختیار نداشته باشیم میتوانیم برای دز چهارم از پلتفرمهای دیگر هم استفاده کنیم.