270 هکتار بیابان دامغان در طرح ترسیب کربن نهالکاری شد
سمنان - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: عملیات احیای مناطق تحت پوشش طرح تعمیم ترسیب کربن این شهرستان با نهالکاری در 270 هکتار از اراضی بیابانی انجام شد.
علی اکبر عباسی راد روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: اجرای عملیات احیای نهالکاری، آبیاری و مراقبت در مناطق تحت پوشش طرح تعمیم ترسیب کربن در جنوب شهرستان از طریق عقد قراراداد با پیمانکار و با همکاری و مشارکت اعضای صندوق های توسعه پایدار روستایی تحت پوشش این طرح که همگی از افراد بومی و محلی این مناطق هستند در حال انجام است.
وی اضافه کرد: عملیات نهالکاری اراضی بیابانی روستاهای خورزان، رشم و معلمان نیز با اعتباری بالغ بر سه میلیارد و 360 میلیون ریال در سالجاری اجرا میشود.
عباسی راد به لزوم آبیاری های دوره ای در سال اول و حفظ و حراست از نهال های کشت شده اشاره کرد و افزود: در اجرای این طرحها از رویکردهای مشارکتی بسیج جوامع محلی و توانمندسازی آنها بهمنظور حفظ و حراست، مدیریت، توسعه و بهره برداری پایدار از منابع طبیعی و نیز توسعه روستایی استفاده شده است.
وی تصریح کرد: طرح تعمیم ترسیب کربن یکی از طرحهای موفق در زمینه مقابله با بیابانزایی و ظرفیت سازی در سطح ملی است.
عباسی راد خاطرنشان کرد: تاکنون در 16 روستای دارای جمعیت بیش از 20 خانوار شهرستان دامغان برنامه توانمندسازی آغاز و بیش از یکهزار نفر در قالب گروه های توسعه پایدار ساماندهی شدند.
وی اظهار داشت: ظرفیت سازی در سطح محلی، توانمندسازی مردان و زنان، ایجاد مشاغل خرد و جلب مشارکت روستائیان در راستای احیا و مدیریت اقتصادی مراتع تخریب یافته، از جمله فواید طرح تعمیم ترسیب کربن است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان گفت: در این طرح با توجه به اصل برابر بودن نقش زنان و مردان در توسعه روستا، بر مشارکت زنان روستایی در مراحل مختلف طراحی و اجرای برنامه ها همپای مردان تأکید شده است.
671 هزار هکتار از شهرستان دامغان را عرصه بیابانی و تپه ماسه ای دربرمی گیرد.
طرح تعمیم ترسیب کربن سال 92 با تشکیل کارگاه هایی در 11 روستای منطقه سرکویر و کوه زر بهصورت آزمایشی در استان سمنان آغازشد، در پاییز 93 صندوق های توسعه پایدار در این روستاها شکل گرفت و در سال 96 تعداد 5 روستا از دهستان قهاب رستاق نیز تحت پوشش این طرح قرار گرفت.
شهرستان دامغان دارای یک میلیون و 489 هزار و 692 هکتار اراضی ملی است که تاکنون برای 98 درصد از آن سند مالکیت به نام دولت صادر شده است.
*س_برچسبها_س*