یک‌شنبه 2 دی 1403

3 مانع توسعه پژوهش در اقتصاد و اداره کشور چیست؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
3 مانع توسعه پژوهش در اقتصاد و اداره کشور چیست؟

رییس مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به موانع توسعه پژوهش در اقتصاد و اداره کشور گفت: یکی از موانع توجه به پژوهش وجود بوروکرات های سنتی در سازمان ها و نهادهاست که تجاربی درست یا غلط کسب کرده اند و کمتر به فناوری های جدید توجه دارند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بابک نگاهداری در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش فناوری اظهار کرد: شرایط دنیا به سمتی پیش می رود که تقریبا همه عرصه ها در حال دانش بنیان شدن است. وی یادآور شد: از دهه پنجاه رویکردهای اقتصادی همه دانش بنیان بوده است. پیشرانه همه اقتصادها علم، دانش و فناوری است.

وی افزود: قدرت در دانایی است؛ فضای عمومی دنیا رو به سمت دانش و فناوری‌هاست. حکمرانی ها هم باید دانش بنیان باشد. وی تصریح کرد: شرایط جهانی برای نقش آفرینی پژوهشگران آماده است. از سوی دیگر در نظامات غربی پیشران تمام نهادها، اقتصاد است. آنها می خواهند کشورشان را تبدیل به کارخانه کنند تا رشد اقتصادی داشته باشند که الحق کار را درست پیش می برند. وی بیان کرد: بر اساس موازین اسلام می گوییم ایران را دانشگاه کنیم. در اسلام آنچه مهم است تربیت انسان های متعالی و شرافتمند است. هرچقدر در وضع موجود با وضع مطلوب فاصله گرفته ایم، این اشکال از عملکرد ماست نه از دین. رییس مرکز پژوهش های مجلس اظهار کرد: شرایط دنیا به گونه ای پیچیده شده که دیگر نمی‌توانیم این پیچیدگی را به سرمنزل مقصود برسانیم مگر با پژوهش. نگاهداری گفت: یکی از معضلات در بی توجهی به پژوهش آن است که بوروکرات های سنتی در سازمان ها و نهادها مانع می شوند. اینها تجاربی درست یا غلط کسب کرده و با آن کشور را اداره می کنند. اینها با رویه هایی که آموخته اند سعی می‌کنند امور کشور را پیش ببرند. این گروه کمتر به فناوری های جدید توجه دارند. وی ادامه داد: مانع دوم مدیرانی است که تخصص لازم را ندارند اینها از دانش و فناوری کم بهره هستند که به اشکال نهادی برمی‌گردد؛ یعنی سازوکار نهادینه برای متخصص مدیران دانش بنیان وجود ندارد. ما باید یک سری نیروها را برای اداره قدرت و یک سری را برای قدرت تربیت کنیم. وی تصریح کرد: در برخی جاها مدیریت ما آزمون و خطاست. این یکی از موانع است که باید سازوکار لازم را برای تربیت افرادی فراهم کنیم که مهارت اداره قدرت را داشته باشند. وی با اشاره به اینکه مانع سوم تعارض منافع است، گفت: پدیده ای در ایران داریم به نام تسخیر دولت، افراد در تصمیم گیری نفوذ دارند مانند واردات خودرو که مسیر را در دستیابی به هدف دور می کنند.