سه‌شنبه 6 آذر 1403

30 درصد تولید گندم از مزرعه تا سفره هدر می‌رود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
30 درصد تولید گندم از مزرعه تا سفره هدر می‌رود

معاون وزیر جهاد گفت: 30 درصد گندم تولیدی از حوزه برداشت تا سفره هدر می‌رود که با فرهنگ‌سازی و اصلاح کمباین‌ها باید میزان ضایعات را کاهش دهیم.

سید مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در نشست خبری امروز با اشاره به سالروز ملی گندم و نان گفت: در سال نخست دولت افزایش تولید گندم حداقل 3 میلیون تن بود که این عدد سال گذشته به 6 میلیون تن رسید. امسال هم پیش بینی می‌شود که حداقل همین 6 میلیون تن باشد.

او با اشاره به اینکه سالانه 13.5 میلیون تن گندم مورد نیاز صنف و صنعت و خبازی است، افزود: ایران ظرفیت دارد تا علاوه بر خودکفایی در جرگه صادرکنندگان قرار گیرد، براین اساس اگر یک تن به محصول آبی گندم و 500 کیلوگرم به محصول دیمی آن افزوده شود، این امر محقق می شود.

خیام نکویی با بیان اینکه 40 درصد تأمین کالری روزانه جامعه از طریق گندم است، گفت: تحولات سیاسی در سطح جهان نقش گندم را به عنوان سپر سیاسی برای تسلط کشورهای دیگر کرده است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: بالاترین محصول راهبردی در بخش کشاورزی دنیا و کشور ما گندم است که حداقل سرانه مصرف این کالای استراتژیک به ازای هر ایرانی 150 کیلو گرم است.

او با اشاره به ضایعات 30 درصدی گندم از برداشت تا سفره گفت: با توجه به رقم بالای ضایعات گندم از طریق فرهنگ‌سازی مصرف‌کنندگان و اصلاح کمباین‌های برداشت گندم در کشور باید این میزان کاهش یابد.

به گفته خیام نکویی، عملکرد تولید گندم آبی در کشور 4 .4 میلیون و گندم دیم 10 میلیون تن است که با افزایش عملکرد آنها علاوه بر تأمین نیاز کشور می‌توانیم صادرکننده شویم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت تولید گندم در کشور گفت: زنجیره تولید گندم با تولید نان کامل در کشور باید شکل گیرد و سبوس و جوانه نباید از آرد جدا شود.

خیام نکویی در ادامه افزود: قوی‌ترین بانک ژن گندم در دنیا را در ایران داریم و در شرایط اضطراری می‌توانیم به رقم‌های جدید گندم برسیم.

به گفته او، برآورد می شود امسال با تولید حداقل 13 میلیون تن گندم در کشور، همانند سال گذشته در تامین گندم نان مورد نیاز خودکفا شویم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر کیفیت گندم تولیدی داخل، گفت: گندم تولیدی ایران از سالم‌ترین محصولات کشورهای توسعه یافته به لحاظ عناصر سنگین مانند سرب است. ضمن اینکه به لحاظ عناصر غذایی مانند روی، منیزیم غنی است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: اکنون به برنامه راهبردی رسیدن به خودکفایی 90 درصدی به ویژه برای محصول استراتژی گندم نزدیک شده‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی