4 هزار روستای کشورزیر پوشش اینترنت و تلفن همراه نیستند
مشاور وزیر در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مناطق روستایی و مجری طرح خدمات عمومی اجباری (USO) گفت: چهار هزار روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات متصل نیستند که با شناسایی و رفع مشکلات ارتباطی این روستاها هم زیرپوشش اینترنت و تلفن همراه قرار میگیرند.
به گزارش فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان آذربایجان شرقی، ایرج روحی در جلسه شورای اداری مدیران بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات استان با اشاره به اتصال روستاهای بالای 20 خانوار بدون ارتباط آذربایجان شرقی به شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت: کیفیت ارتباطات در برخی از روستاها پایین است و در حال برنامه ریزی و تلاش برای بهبود کیفیت ارتباطات در روستاهای مختلف کشور هستیم.
وی خاطرنشان کرد: باید با استفاده از ظرفیت های استانی و اپراتورهای ارتباطی، زمینه تسهیل و تسریع در اتصال روستاهای باقیمانده به شبکه ملی اطلاعات را فراهم کرد.
روحی متمرکز شدن بر روی ظرفیت های استان ها را از دیگر اهداف وزارتخانه ذکر و اظهار کرد: با حضور تیم های کارشناسی اپراتورهای تلفن همراه و شرکت مخابرات، جلسات متعددی توسط کارشناسان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، برای بررسی روستاهایی که دسترسی به اینترنت ندارند، در حال جریان است و امیدواریم با استفاده از ظرفیت های مختلف آذربایجان شرقی، دسترسی این روستاها به شبکه ملی اطلاعات فراهم شود.
مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه امیدواریم در این سفر بالای 90 درصد مسائل مربوط به حوزه USO تعیین تکلیف شود، ادامه داد: پروژه توسعه ارتباطات روستایی یک پروژه سراسری است و برای تسریع و تسهیل در اتصال روستاها باید علاوه بر متولیان اصلی حوزه ICT، تمام ارگان ها و دستگاه های مختلف نقش آفرینی کنند.
وی همچنین گفت: باید نگاه دقیق تری به این حوزه داشته باشیم تا بعد از ایجاد ارتباط در روستا شاهد اثرات مفیدتر این ارتباطات در روستاها باشیم.
روحی، فعال سازی ظرفیت های استانی را از دیگر اهداف دانست و ادامه داد: باید در مورد اینترنت روستاها تست های کاربردی انجام شود تا میزان کارایی آن ها ملموس تر شود، در مورد اینترنت ADSL که از دغدعه های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شمار می رود، باید برنامه ریزی دقیق تری صورت گیرد.
وی همچنین به ظرفیت های بالای اقتصاد دیجیتال اشاره کرد و گسترش فناوری اطلاعات در روستا ها را بسیار حائز اهمیت دانست.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی، نیز در این جلسه با ارائه گزارش جامع از وضعیت ارتباطات و فناوری اطلاعات استان، گفت: استان آذربایجان شرقی یکی از استان های مهم کشورمان به شمار رفته و با توجه به اقلیم کوهستانی این استان، گسترش ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان بسیار مهم تلقی می شود.
محمد فرزاد تعداد روستاهای بالای 20 خانوار استان آذربایجان شرقی را 2 هزار و 20 روستا ذکر کرد و افزود: در حال حاضر بیش از یکهزار و 560 روستا دارای ارتباطات تلفن همراه و بالای یکهزار و 200 روستا به اینترنت پرسرعت متصل هستند.
وی اظهار کرد: در تلاش برای گسترش عدالت ارتباطی در آذربایجان شرقی هستیم و برنامه اداره کل ICT متصل کردن تمام روستاهای استان به اینترنت و گسترش فناوری اطلاعات در این روستاها با توجه به اثرات بسیار مفید این گسترش می باشد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی گفت: حضور مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مجری طرح (USO) در استان فرصت بسیار مغتنمی به شمار می رود و امیدواریم در جلسات کارشناسی این سفر، برنامه ریزی های لازم برای متصل شدن روستاهای باقیمانده استان به اینترنت پر سرعت انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: مکان یابی برای احداث سایت های جدید و ارتقای سایت های موجود در روستاهای بالای 20 خانوار بدون پوشش تلفن همراه استان در حال انجام است.
فرزاد اظهار کرد: در جلسات تیم فنی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با مدیران مخابرات و اپراتورهای ارتباطی استان که برگزار شد رفع مشکل روستاهایی که کیفیت اینترنت قابل قبولی ندارند از دیگر محورهای اصلی نشست بود که مقرر شد بستر و مقدمات فنی پوشش اینترنتی و تلفن همراه این قبیل از روستاها فراهم شود.
از 62 هزار آبادی و روستای کشور 39 هزار روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارند و 23 هزار روستا دارای جمعیتی کمتر از 20 خانوار است.
بر این اساس کمتر از 2.6 درصد از جمعیت روستایی کشور در روستاهای کمتر از 20 خانوار ساکن هستند و 97.4 درصد از جمعیت روستایی در آبادیهای دارای بالای 20 خانوار زندگی میکنند.