یک‌شنبه 1 شهریور 1405

58 درصد متقاضیان بیمه بیکاری مستاجر هستند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
58 درصد متقاضیان بیمه بیکاری مستاجر هستند

تهران - ایرنا - رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: 58.4 درصد متقاضیان بیمه بیکاری در کشور مستاجر و 41.6 درصد مالک هستند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از سازمان تامین اجتماعی، روزبه کردونی با اشاره به نتایج نظرسنجی موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی از متقاضیان «بیمه بیکاری» عنوان کرد: آگاهی دقیق از وضعیت جامعه و انجام پژوهش و تحقیقات مبتنی بر نظرسنجی، حرکت به سمت هرگونه سیاست‌گذاری یا مداخله‌ای را با کاهش احتمالات قابل توجهی از شکست، اتلاف منابع یا حتی تحقق اهدافی ناخواسته و خلاف اهداف موردنظر مداخله کنندگان روبرو خواهد کرد.

وی ادامه داد: براین اساس، مؤسسه عالی پژوهش تأمین اجتماعی در راستای اهداف مأموریتی خود، پژوهشی (برپایه نظرسنجی) به منظور بررسی «وضعیت متقاضیان دریافت بیمه بیکاری» را به انجام رساند که تحلیل و نتایج آن را در اختیار متخصصین و سیاست گذاران حوزه‌های مرتبط قرار گیرد.

کردونی افزود: این نظرسنجی، وضعیت بیش از 700 هزار متقاضی بیمه شده تامین اجتماعی را که در سامانه بیمه بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند، مورد ارزیابی قرار داده است. برخی نتایج بدست آمده (برای شماری از متقاضیان بیمه بیکاری که هنوز بیکار هستند) نشان می‌دهد 40.4 درصد از پاسخگویان زن و 59.6 درصد مرد بوده‌اند.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی اظهار کرد: همچنین 21.2 درصد از پاسخگویان «مجرد» و 72.4 درصد «متأهل» هستند.

وی با بیان اینکه 22.6 درصد از پاسخگویان دارای قرارداد دائم و 77.4 درصد نیز دارای قرارداد موقت بوده‌اند، افزود: 86.4 درصد از این متقاضیان در گذشته مقرری بیمه بیکاری را دریافت نکرده و 76.7 درصد از آنها اعلام کرده‌اند که خود، درخواست بیمه بیکاری را ثبت کرده‌اند.

کردونی ادامه داد: براساس این نظرسنجی، 77.1 درصد پاسخ‌دهندگان در بخش «خدمات»، 1.4 درصد در بخش «کشاورزی» و 21.5 درصد در بخش «صنعت» اشتغال داشته‌اند.

وی یادآور شد: 76درصد از متقاضیان هم به صورت تمام‌وقت، 24درصد ساعتی و 58.2 درصد از آنها نیز اعلام کرده‌اند که کارفرمای مربوطه، نسخه‌ای از قرارداد را به آنها تحویل نداده است.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی همچنین افزود: 61.9 درصد از متقاضیان، «سرپرست خانوار» بوده‌اند؛ این درحالی است که فقط 27.1 درصد از پاسخگویان بیان کرده‌اند که شخص دیگری در خانواده آنها «حقوق‌بگیر» است.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی گفت: اقساط ماهیانه مستاجران متقاضیان بیمه بیکاری هم برابر با 25.5 درصد (بین 500 هزار تا یک میلیون تومان)، 25 درصد (بین یک تا دو میلیون تومان)، 16درصد (کمتر از 500 هزار تومان)، 15.6 درصد (بدون قسط)، 10درصد (بین دو تا سه میلیون تومان)، چهار درصد (بین 3 تا 4میلیون تومان) و 3.7 درصد (بیش از چهار میلیون تومان) گزارش شده است.

به گفته کردونی، 87.9 درصد از متقاضیان همچنین «یارانه 45 هزارتومانی» و 54.6 درصد نیز «یارانه معیشتی» دریافت می‌کنند.

*س_برچسب‌ها_س*