جمعه 21 شهریور 1404

60 درصد شبکه جمع‌آوری فاضلاب قاین اجرا شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
60 درصد شبکه جمع‌آوری فاضلاب قاین اجرا شد

بیرجند - ایرنا - سرپرست امور آب و فاضلاب شهرستان قاینات گفت: تاکنون 60 درصد طرح شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهر قاین با اعتبار 22 میلیارد تومان اجرا شده است.

حسین توکلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای ادامه کار، نصب و احداث انشعابات این شبکه 80 میلیارد تومان مورد نیاز است که قرارداد با سرمایه‌گذار بسته شده است.

وی اظهار داشت: آبرسانی به مجتمع مسکونی طلاب (شهرک علامه امینی) واقع در روستای مهمویی، تامین آب مجتمع روستایی کلی و بزن‌آباد و اصلاح شبکه فرسوده روستایی از اولویت‌های امور آب و فاضلاب شهرستان قاینات در سال جاری است.

سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات با اشاره به ضروت فرهنگ‌سازی در صرفه‌جویی و پرداخت به موقع آب بها توسط شهروندان گفت: همکاری مردم در پرداخت به موقع قبض آب باعث ارائه خدمات بهتر خواهد شد.

وی افزود: 9 پروژه بخش آب و فاضلاب با اعتبار 25 میلیارد تومان همزمان با هفته دولت در این شهرستان به بهره‌برداری می‌رسد.

توکلی اضافه کرد: بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی به روستاهای تبلو، آویج، نیگ و سراب، دلاکان، روشک، آفریز و کرقند با اعتبار 10 میلیارد تومان در هفته دولت آغاز می‌شود.

وی گفت: در بخش شهری مخزن ذخیره پنج هزار متر مکعب آب و نصب انشعاب فاضلاب مشترکان مسکن مهر قاین با اعتبار 15 میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به لزوم اصلاح شبکه فرسوده آبرسانی اظهار داشت: در مناطق روستایی 640 کیلومتر شبکه توزیع وجود دارد که بالغ بر 50 درصد فرسودگی داشته و از 400 کیلومتر خطوط انتقال روستایی نیز 30 درصد آن فرسوده است.

سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات افزود: هدررفت آب در نقاط روستایی این شهرستان 45 درصد و در نقاط شهری 20 درصد است.

توکلی گفت: در شهرستان قاینات 171 نقطه روستایی و آبادی وجود دارد که 141 روستا زیر پوشش امور آب و فاضلاب شهرستان بوده و 30 روستا فاقد شبکه آبرسانی هستند.

وی با اشاره به وجود 17 مجتمع آبرسانی روستایی در این شهرستان افزود: با وجود 80 چاه و مخزن آب و پمپاژ در این مجتمع‌ها خدمات به 24 هزار مشترک روستایی ارائه می‌شود.

سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات گفت: 50 درصد روستاهای شهرستان در وضعیت پایداری آب قرار دارد و در 50 درصد روستاها دارای تنش آب است و در حال حاضر نیز با چهار دستگاه تانکر سیار به روستاها آبرسانی می‌شود.

وی یادآور شد: از ابتدای سال جاری با اعتباری بالغ بر پنج میلیارد تومان، 10 کیلومتر از شبکه‌های فرسوده در شهرها و روستاها اصلاح و 15 کیلومتر توسعه شبکه داشته‌ایم.

توکلی با اشاره به کمبود پنج هزار مترمکعبی مخزن آب در روستاها گفت: اکنون حدود 35 هزار مترمکعب مخزن ذخیره آب در شهرستان قاینات وجود دارد که 18 هزار در نقاط شهری و 17 هزار در مناطق روستایی است.

سرپرست امور آب و فاضلاب قاینات با اشاره به گرمای زودرس و بیماری کرونا اظهار داشت: 35 درصد افزایش مصرف آب در سه ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته داشته‌ایم.

امور آب و فاضلاب شهرستان قاینات اکنون به 28 هزار مشترک در مناطق شهری و 24 هزار مشترک روستایی در بخش آب و هزار و 200 مشترک فاضلاب خدمت‌رسانی می‌کند.

*س_برچسب‌ها_س*