پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

8 انجمن علمی جدید در دانشگاه بیرجند راه‌اندازی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
8 انجمن علمی جدید در دانشگاه بیرجند راه‌اندازی شد

بیرجند - ایرنا - رییس دانشگاه بیرجند گفت: هشت انجمن علمی جدید از سال 1393 تاکنون در این دانشگاه راه‌اندازی شده است.

احمد خامسان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دانشگاه بیرجند از آغاز به کار دولت تدبیر و امید در همه شاخص‌های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و اداری ارتقا یافته است.

وی گفت: فعالیت انجمن‌های علمی دانشگاه که شاخص مهم ارزیابی عملکرد است، از 140 فعالیت در سال 1395 به 980 فعالیت رسیده و در حال حاضر 46 انجمن علمی تخصصی در همه رشته‌های تحصیلی و میان رشته‌ای در دانشگاه بیرجند فعال است.

رییس دانشگاه بیرجند اظهار داشت: کسب 30 مقام در مسابقات و جشنواره‌های مختلف استانی، ملی و منطقه‌ای توسط اعضای انجمن‌های علمی، توسعه ارتباطات علمی برون دانشگاهی از طریق فعال شدن شاخه‌های دانشجویی وابسته به انجمن‌های علمی کشور و ارتباط آنها با انجمن‌های علمی، انجام فعالیت‌های مختلف علمی از قبیل کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی، نشست‌های علمی، سخنرانی‌های علمی و مسابقات علمی به صورت مجازی و غیر حضوری در شرایط کرونا، تهیه، تدوین و تصویب آیین نامه استاد مشاور انجمن‌های علمی دانشجویی در سال 99 در راستای توجه و تشویق بیشتر استادان دانشگاه درخصوص فعالیت‌های علمی دانشجویی از دیگر توفیقات دانشگاه بیرجند در بخش فرهنگی و اجتماعی است.

وی افزود: این دانشگاه از هفت سال قبل تاکنون در شاخص فرهنگی توفیقانی کسب کرده که شامل توسعه کانون‌های فرهنگی و هنری، توسعه و تعمیق فعالیت‌های مذهبی، فرهنگی، اجتماعی و هنری در دانشگاه، افزایش روح همکاری جمعی و جلب مشارکت دانشجویان، کشف استعدادها و خلاقیت‌های فردی و افزایش شناخت دانشجویان نسبت به بنیان‌های فکری و فرهنگی جامعه از جمله فعالیت‌های کانون‌ها است.

خامسان گفت: تقویت کارآفرینی، افزایش شور و نشاط دانشجویی، اعتمادسازی و جلب مشارکت استادان و دانشجویان، آسیب شناسی وضعیت اجتماعی دانشجویان، برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانشجویان، تقویت حضور در جشنواره‌ها و مسابقات ملی و استانی، همایش‌های ملی و استانی از جمله برنامه‌های مهم این کانون‌ها است.

وی بیان کرد: کانون‌های فرهنگی، هنری و مذهبی دانشگاه بیرجند در سال‌های گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و در جشنواره‌های ملی و استانی مقام‌های ارزنده‌ای را کسب کرده‌اند.

رییس دانشگاه بیرجند گفت: کسب 30 مقام در جشنواره‌های استانی، 35 رتبه در جشنواره ملی رویش، کسب 10 مقام در جشنواره منطقه‌ای، افزایش تعداد 10 کانون در سال 90 به 27 کانون در سال 99، برگزاری 500 کارگاه آموزشی در حوزه کانون‌ها، برگزاری 150 اردوی فرهنگی، 300 نمایشگاه، 50 همایش و برگزاری حداقل 50 فعالیت خلاقانه از جمله دستاوردهای کانون‌ها بوده است.

وی افزود: همچنین در بخش امور اداری و پشتیبانی دانشگاه بیرجند توفیقات چشمگیری به دست آمده که شامل تشکیل اداره رفاه و بازنشستگان از محل حذف ادارات غیرضروری، تبدیل پست‌های سازمانی غیرضروری به پست‌های کارآمد، بازنگری و اصلاح چارت تشکیلاتی حوزه‌های ستادی دانشگاه، اجرای طرح ساماندهی و تأمین نیروی انسانی، واگذاری باغ‌های دانشگاه به بخش خصوصی در جهت برون سپاری بخش خدمات، استفاده از سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) برای خریدها و مناقصات، اصلاح فرآیندها در جهت کاهش مراجعه حضوری ارباب رجوع و اجرای طرح میز خدمت، سبک سازی پرونده‌ها در همه حوزه‌ها و ایجاد بایگانی راکد، اجرای آمایش و بازتوزیع فضاها، امکانات و تجهیزات دانشگاه است.

خامسان گفت: در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند در دولت تدبیر و امید توفیقاتی داشته که شامل توسعه فضاهای زیست بوم نوآوری، فناوری و کارآفرینی، اجرای طرح تحول دانشگاه با جامعه و صنعت، فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی در جامعه و صنعت، سامانه عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری (ساتع)، سامانه توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال (تاپ)، هدفمندسازی پایان نامه‌ها براساس نیازهای جامعه و صنعت (سامانه تامین اعتبار پژوهشی ستاپ)، حرکت دانشگاه به سمت جامعه محوری و کارآفرینی، نوآوری و مهارت آموزی است.

دانشگاه بیرجند با بیش از 40 سال سابقه و کارکرد علمی و آموزشی در شرق کشور دارای حدود 12 هزار دانشجو در 340 کدرشته در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است.

دانشگاه بیرجند با 350 عضو هیات علمی دارای بیشترین توان علمی و پژوهشی در استان خراسان جنوبی است.

اغلب کلاس‌ها و فعالیت‌های آموزشی این دانشگاه از اسفند پارسال و در پی شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی و با سامانه آموزشی الکترونیکی LMS.birjand.ac.ir انجام شده است.

*س_برچسب‌ها_س*