شنبه 10 آذر 1403

آئین نامه جدید شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم ابلاغ شد

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
آئین نامه جدید شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم ابلاغ شد

آئین نامه تشکیل و وظایف شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط مدیر کل حوزه وزارتی جهت اجرا به کلیه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری ابلاغ شد.

آئین نامه تشکیل و وظایف شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط مدیر کل حوزه وزارتی جهت اجرا به کلیه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین نامه تشکیل و وظایف شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط مدیر کل حوزه وزارتی جهت اجرا به کلیه دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری و مؤسسات وابسته به وزارت عتف طی بخشنامه شماره 181291 مورخ 1401/07/02، ابلاغ شد.

شورای راهبری فناوری اطلاعات آموزش عالی کشور، که در آن بالاترین مقام مسئول یعنی وزیر علوم تحقیقات و فناوری رئیس آن است، در راستای تحقق اهداف نقشه راه توسعه دولت الکترونیک ایران از سال 1386 تشکیل و آئین‌نامه تشکیل و وظایف در تاریخ‌های 1391/05/02 و 1392/09/05 مورد بازنگری و به تصویب مقام عالی وزارت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید و پس از آن به شورای اجرایی فناوری اطلاعات تغییر نام داد.

نظر به تغییر و تحولات عمده در سال‌های اخیر در حوزه فناوری اطلاعات و تکالیف ابلاغی دولت در این خصوص و نیز تغییرات ایجاد شده در ساختار سازمانی وزارت، به پیشنهاد اداره کل آمار، فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی، آئین نامه مذکور مورد بازنگری قرار گرفته و تحت عنوان «آئین‌نامه تشکیل و وظایف شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری» جهت اجرا ابلاغ شد. در بخشی از این آئین نامه به وظایف شورا اشاره شده است که به شرح زیراست:

وظایف شورا

حیطه اختیارات شورا در سطح وزارت و سازمان‌ها و مؤسسه‌های تابع است.

تصویب، پشتیبانی و ابلاغ سیاست‌ها، خط مشی‌ها و راهبردها و برنامه‌های کلان فاوای وزارت و نظارت و ارزیابی پیاده‌سازی درست آن‌ها،

حصول اطمینان از انطباق برنامه‌های فاوای وزارت با الزامات و خط مشی‌های بالادستی و اجرای درست و به‌موقع آن‌ها.

فراهم نمودن تمهیدات لازم برای طراحی، استقرار و توسعه نظام‌های زیر در آموزش عالی کشور؛

الف) نظام مدیریت و حاکمیت فناوری اطلاعات

ب) استخراج آمار و اطلاعات آموزش عالی در حوزه‌های مختلف و ایجاد نظام حکمرانی داده‌ها

ج) نظام شفافیت، چابکی و پاسخ‌گویی اداری مبتنی بر فناوری اطلاعات و تکریم ارباب‌رجوع و ذی‌نفعان آموزش عالی.

د) ایجاد نظامی یکپارچه خدمات هوشمند آموزش عالی کشور.

بررسی تکالیف ابلاغی دولت و سایر دستگاه‌های بالادستی در حوزه فاوا و تبیین خط‌مشی‌ها و تصویب و ابلاغ آئین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های مرتبط.

تعیین برنامه‌ها و پروژه‌های دارای اولویت در حوزه فاوا.

حمایت از توسعه و گسترش فناوری‌های نوین و دانش بنیان در حوزه فناوری اطلاعات همچون هوش مصنوعی، امنیت و محاسبات کوانتومی، زنجیره بلوکی و در سطح وزارت، مؤسسه‌ها و سازمان‌های تابعه.

هدایت و نظارت بر کمیته‌های تخصصی زیرمجموعه.

هدایت و نظارت بر فعالیت‌های فاوا و ایجاد هماهنگی میان سطوح مختلف اجرایی و تعیین نقش، وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های اجرایی مرتبط در وزارت و مؤسسه ها و سازمان‌های تابعه.

حمایت از فرهنگ‌سازی، توسعه فناوری، انتقال دانش فنی، توسعه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در زمینه‌های مرتبط با فاوا.

تعریف و تصویب شاخص‌های توسعه، ارزیابی عملکرد و رتبه‌بندی فاوا در وزارت و مؤسسه ها و سازمان‌های تابعه.

حمایت و ارتقای سرمایه انسانی فاوا در وزارت و مؤسسات و بررسی و تصویب دستورالعمل‌ها، شیوه‌نامه‌ها و آئین‌نامه‌ها نظام‌های انگیزشی و برنامه‌های آموزشی مورد نیاز در جهت ارتقای مسیر شغلی مدیران و کارشناسان.

اتخاذ تصمیم درباره سایر موارد مرتبط به تشخیص رئیس شورا

تبصره یک: کمیته‌های تخصصی موضوع بند هشت این ماده لازم است به‌صورت مستمر گزارش عملکرد خود را به شورا ارائه دهند.

تبصره دو: دبیرخانه شورا موظف است آئین‌نامه تشکیل و وظایف کمیته‌های موضوع بند هشت این ماده را حداکثر ظرف مدت یک ماه از ابلاغ این آئین‌نامه بازنگری کرده و به تصویب شورا برساند.

برای مشاهده و اطلاع از این آئین نامه می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.