آخرین وضعیت انتشار «امیکرون» در ایران / اهمیت واکسیناسیون سنین 5 تا 11 سال
دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا با بیان اینکه با توجه به درصد بالای واکسیناسیون جامعه و تزریق دز سوم، انتظار نداریم امیکرون مثل سایر کشورها در ایران به سرعت درگیری ایجاد کند، گفت: این به علت مدت زمان کوتاهی است که از تزریق دز دوم گذشته است.
به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی در حاشیه جلسه کمیته علمی کرونا در جمع خبرنگاران، گفت: با توجه به بررسیها حدود 150 مورد ابتلا به امیکرون در استانهای کشور داریم ولی به دلیل واکسیناسیون صورت گرفته جای خوشبختی است که نسبت به کشورهای دیگر از نظر واکسیناسیون به زمان فعلی نزدیکتر بودیم. با توجه به درصد بالای واکسیناسیون جامعه و تزریق دز سوم انتظار نداریم امیکرون مثل سایر کشورها در ایران به سرعت درگیری ایجاد کند. این به علت واکسیناسیون و مدت زمان کوتاهی است که از تزریق دز دوم گذشته است؛ بنابراین سرعت گسترش امیکرون در ایران مانند سایر کشورها نبوده است.
او تاکید کرد: از طرفی در کشورهای دیگر به میزان زیادی موارد بررسی میشوند که از نظر ما با توجه به اینکه در اکثر کشورها مبتلایان، بیماری مختصر و متوسطی داشتند و بیماری شدید با درگیری ریوی بالا وجود نداشته است و بستری زیاد نبوده است، بنابراین شاید ضرورت انجام تست در حد وسیع با توجه به شرایطی که در کشور ما وجود دارد و اکثر کیسهای ما به صورت مایلد (خفیف) بوده است، به آن صورت مشهود نباشد.
جماعتی درباره احتمال بروز پیک با سویه امیکرون، ادامه داد: با توجه به انجام واکسیناسیون ممکن است تنها دو دز کافی نباشد؛ بنابراین ما اقدام به تشویق مردم به تزریق دز سوم میکنیم و افراد زیر 18 سال واکسیناسیون شوند و مردم دچار ساده انگاری نشوند. رعایت پروتکلهای بهداشتی و تزریق واکسن از تاکیدات ما است.
وی گفت: در مورد محدودیتهای اجتماعی فکر میکنم باید تصمیم گیری شود که از پیک جدیدی با امیکرون در کشور جلوگیری کنیم.
ادامه دارد