آخرین وضعیت ثبت مشاغل هنری در وزارت کار
ایرج راد که به تازگی از ثبت مشاغل هنری در وزارت کار خبر داده است، درباره آخرین وضعیت تحقق این امر گفت: شیوهنامه تشکیل انجمنهای صنفی هنری نهایی شده و به دو وزارتخانه کار و فرهنگ و ارشاد ارائه شده است.
رییس هیاتمدیره خانه تئاتر که به عنوان نماینده هنرمندان این رشته در کمیسیون تشکیل انجمنهای صنفی هنری حضور دارد، درباره تازهترین اقدامات این کمیسیون به ایسنا گفت: روز چهارشنبه، 27 فروردینماه، جلسهای با حضور اعضای کمیسیون بند 4 که اعضای انجمنهای صنفی شامل یک نماینده از تئاتر، یک نماینده از سینما، یک نماینده از موسیقی، دو نماینده از هنرهای تجسمی و دو نماینده از رسانه هستند، تشکیل شد.
او ادامه داد: در این جلسه شیوهنامه اجرایی تشکلهای صنفی بررسی شد و بعد از اعلام دیدگاه اعضای کمیسیون، شکل نهایی آن به تصویب اعضا رسید.
راد اضافه کرد: این شیوهنامه اجرایی مصوب، برای امضا به دو وزارت کار و فرهنگ و ارشاد فرستاده خواهد شد و بعد از آن وارد مراحل اجرایی میشویم.
این هنرمند تئاتر خاطرنشان کرد: اجرایی شدن مصوبات این شیوه اجرایی بر عهده کمیسیون بند 4 است و نحوه عملکرد این کمیسیون در ابلاغیهای که برای وزارتخانههای کار و فرهنگ و ارشاد ارسال شده، مشخص شده است.
به گفته ایرج راد، این کمیسیون موظف است در دو سال آینده انجمنهای صنفی را سر و سامان دهد.
تا زمان شکلگیری کانون فراگیر سراسری انجمنهای صنفی فرهنگ و هنر و رسانه، کمیسیون ماده 4 که در تاریخ 22 آبان سال 98 به تصویب هیات وزیران رسیده است، به جای این کانون فعالیت می کند و با تشکیل این کانون سراسری، تمام وظایف این کمیسیون به هیاتمدیره کانون منتقل خواهد شد.
با شکلگیری کانون فرهنگ، هنر و رسانه، تمام شاخههای هنری به عنوان شغل در وزارت کار ثبت میشوند و از تمام مزایای مشاغل دیگر همچون حق بیمه، بیمه ایام بیکاری و... بهرهمند خواهند شد.
در حال حاضر هنرمند بودن شغل محسوب نمیشود و این مسالهای است که هنرمندان سالها در پی حل آن بودهاند و به تازگی بحران کرونا ثابت کرد که حرفههای هنری اگر به عنوان شغل ثبت نشوند، چقدر آسیبپذیر و شکننده هستند.
متن ابلاغیهها در این لینک قابل مشاهده است.
انتهای پیام