چهارشنبه 17 بهمن 1403

آذرشهر؛ تریبون معروف شهیدبهشتی علیه آمریکا

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آذرشهر؛ تریبون معروف شهیدبهشتی علیه آمریکا

شهید آیت‌الله دکتر بهشتی در جمع ارتشیان آذربایجان به عبارتی اشاره می‌کند که تا سالها بعد به جمله معروف علیه آمریکا تبدیل می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل آناج، شاید جالب باشد که بدانیم، سخنرانی معروف شهیدآیت‌الله دکتر بهشتی علیه آمریکا در جمع ارتشیان آذربایجان و در آذرشهر انجام شده بود. همان سخنرانی که با جمله معروف " آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر" همراه بود.

شهید بهشتی در مردادماه 1359 چند روز پس از خنثی‌شدن کودتای نقاب - معروف به نوژه - در جمع ارتشیان آذرشهر استان آذربایجان شرقی ضمن تأکید بر نقش آمریکا در این کودتا و عصبانیت آنها از نهادهای انقلابی میفرمایند:

«ما از روز اول می‌دانستیم که انقلاب ما به یک چنین پشتوانه متشکل، مسلح و با ایمان نیاز دارد. به همین دلیل در اسناد به دست آمده از لانه جاسوسی آنقدر که آمریکا از دست این سپاه عصبانی است، کمتر از دست نهاد دیگری عصبانی است. وقتی چشمان ما، چشم و گوش ملت ما مراقب کشف توطئه هاست؛ وقتی نیروی پرتوان و فداکار سپاه آماده درهم کوبیدن توطئه‌هاست و ارتشیان و نیروی انتظامی مراقب خیلی چیزها هستند و آماده درهم کوبیدن این نقشه‌های شوم هستند؛ البته امریکا عصبانی است، البته امریکا ناراحت است. آمریکا از دست این نهادها عصبانی است. از دست آن چهره‌ها و شخصیت‌هایی که خط ضدامپریالیسم را خط اصلی این انقلاب در بعد خارجی‌اش ترسیم کرده‌اند عصبانی است. از آنها که می‌گویند در این مقطع از زمان، دشمن اصلی ما آمریکاست عصبانی است. از روزنامه‌هایی که در این خط مردم را آگاه می‌کنند عصبانی است. از تشکیلات سیاسی که ملت را در این خط بسیج و متشکل می‌کند عصبانی است. ولی به آمریکا بگویید عصبانی باش و از عصبانیت خود بمیر. ملت ما همین است که می‌بینی و می‌شناسی و به آنها باید گفت که هنوز این ملت، ابعاد فراوان ناشناخته دارد که خبر نداری».

انتهای پیام /