آزادراه تهران - شمال، نماد خودباوری و توانایی ملت ایران است
رئیس جمهور در آیین افتتاح مسیر رفت قطعه 2 آزادراه تهران شمال، این طرح را نماد خودباوری و توانایی ملت ایران و همچنین نماد کار فناورانه مهندسان و کارگران ایرانی دانست.
به گزارش مشرق، آیت الله سید ابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه 15 تیر 1402 در آیین بهرهبرداری از مسیر رفت قطعه 2 آزادراه تهران شمال با تبریک فرارسیدن عید سعید غدیر خم تصریح کرد: به کارگران عزیز، مهندسان، پیمانکاران و مدیران محترمی که در این پروژه تلاش کردند خسته نباشید و خداقوت میگویم و از آنها سپاسگزارم.
رئیس جمهور این طرح را نماد خودباروی، توانایی، دانایی ملت ایران دانست و گفت: در این طرح کار فنآورانه و تکنولوژی رقم خورده است و نماد اراده جدی مهندسان و کارگران است.
آیت الله رئیسی با ارزشمند توصیف کردن این پروژه ملی آن را نمادی افتخارآفرین برای ملت ایران عنوان کرد.
وی افزود: مبارک است که در این ایام این طرح ملی افتتاح میشود و به نام غدیر رقم میخورد که همه برکات در غدیر است.
مسیر رفت منطقه 2 آزادراه تهران - شمال، دوآب شهرستانک در استان البرز را به پل زنگوله در استان مازندران متصل میکند و با بهره برداری از آن، 30 دقیقه از زمان سفر کاسته میشود.
این مسیر شامل 17 رشته تونل و 9 دستگاه پل به طول 19.7 کیلومتر است و 86 درصد آن از تونل ها و گالری ها عبور می کند. برای احداث مسیر رفت منطقه 2 آزادراه تهران - شمال، به ارزش روز، 17 هزار میلیارد تومان هزینه شده و به نسبت جاده چالوس، 5 کیلومتر از مسیر را کوتاهتر میکند.
با بهره برداری از این مسیر و حذف پیچ و خمهای جاده چالوس، احتمال وقوع سوانح جاده ای به میزان قابل توجهی کاسته شده و سالانه 12.5 میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی میشود.
کاهش آلایندهها به میزان 511 تن در سال و همچنین کاهش استهلاک وسائل نقلیه عبوری، از دیگر ویژگی های تردد مسافران در این مسیر است. برای ساخت این مسیر از قطعه 2 آزادراه تهران - شمال، روزانه بالغ بر 3000 نفر فعالیت داشتند و 1.1 میلیون متر مکعب علمیات کوهبری، ترانشه، سنگ برداری و خاکریزی در آن انجام شده است.