پنج‌شنبه 8 آذر 1403

آسمان مریخ از نگاه "کنجکاوی"

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
آسمان مریخ از نگاه "کنجکاوی"

ناسا اخیرا دو ویدیوی کوتاه از ابرهای در حال حرکت در آسمان سیاره سرخ منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، مریخ نورد "کنجکاوی" ناسا اخیرا به تماشای آسمان باشکوه مریخ و حرکت ابرها پرداخته و موفق به ثبت تصاویر زیبایی از این صحنه نیز شده است.

ناسا با انتشار این دو ویدیو نوشت: به این ابرهایی که در آسمان مریخ حرکت می‌کنند، نگاهی بیندازید. مریخ نورد کنجکاوی ما تصاویری از این ابرها را با یکی از دوربین های ناوبری خود در 12 دسامبر 2021 ثبت کرد. سپس محققان پشتیبانی این ماموریت تصاویر مذکور را به صورت دیجیتالی بهبود بخشیدند و آنها را در قالب فیلم‌های 8 فریمی کنار هم قرار دادند تا جزئیات را بهتر نشان دهند.

با نگاه کردن به ویدیو می‌توان دریافت که ابرها دقیقا در بالای مریخ نورد کنجکاوی قرار دارند. دانشمندان می‌توانند با مقایسه این دو منظره، سرعت حرکت ابرها و ارتفاع آنها را محاسبه کنند.

با نگاه کردن به تصاویر می‌توان حدس زد ابرها در فاصله بسیار بالا و نزدیک به 50 مایل (80 کیلومتر) بالاتر از سطح مریخ در حال حرکت هستند. در این ارتفاع، هوا بسیار سرد است واین امر نشان می‌دهد که احتمالا آنها از یخ کربن دی اکسید (carbon dioxide ice) تشکیل شده‌اند.

نکاتی درباره مریخ نورد کنجکاوی

مریخ نورد "کنجکاوی" به اندازه یک خودرو است که در ماه اوت 2012 بر روی "دهانه گیل" در مریخ فرود آمد تا مشخص کند که آیا این منطقه می‌تواند از حیات میکروبی پشتیبانی کند یا خیر. این ربات خیلی زود به این سوال پاسخ داد و دریافت که "دهانه گیل" میزبان یک سیستم دریاچه و جریان بالقوه قابل سکونت در گذشته باستان بوده است که احتمالا میلیون‌ها سال وجود داشته است.

"کنجکاوی" از سپتامبر 2014، از کوه "شارپ" که 5.5 کیلومتر از مرکز "دهانه گیل" ارتفاع دارد، صعود کرده است. این مریخ‌نورد در حال بررسی لایه‌های سنگی است و به دنبال سرنخ‌هایی در مورد تغییر مریخ، از دنیایی نسبتا گرم و مرطوب به یک سیاره بیابانی و سردی است که امروزه می‌شناسیم.

انتهای پیام